101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Hoe moet je pop en hiphop mixen?

23-05-2016
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Sev

Rappers die snappen hoe je een verse kickt op een poptune

Jullie waren bang hè? Sevn Alias op een track van B-Brave kon niet goed gaan toch? WRONG! Sevn Alias dropt een solide verse over gekleurde stacks, het combineren van pussy met trappen en een beetje Berberse slang. Alles wat je gewend bent van de jonge rapper. Waarom hebben mensen altijd zo'n moeite met popsongs waar rappers op springen?  Het hoeft niet altijd een Pitbull-achtige vibe met zich mee te brengen. Daarom hebben wij een lijstje van een aantal domme verses van rappers op poppokoes. Voor alle radioluisteraars, zo klinken de tracks dus zonder dat de rappers op de Nederlandse radio eraf geknipt worden.
Michael Jackson & Biggie Smalls
Zullen we gewoon direct goed beginnen? The king of pop en The king of Brooklyn samen op één track. Dit is niet zo'n knip en plak Biggie verse zoals we die gewend - en zat - zijn. Biggie rapt over gun toting, beroofd worden door vrienden en andere verhalen van de straat. Van Michael Jackson zou je niet verwachten dat hij kan hangen met strati mensen, maar Biggie geeft het tegenovergestelde aan. 'I know my nigga Mike likes that.'
Mariah Carey & Ol' Dirty Bastard
Mariah Carey was back in the day één van de grootste popdivas, maar had altijd wel een voorliefde voor hiphop. Zo heeft ze de beat van Mobb Deep's Shook Ones  omgedoopt tot een popsong met een verse van Havoc en Prodigy erop. Dat was niet de enige hiphopsamenwerking van haar. Ze werkte ook samen met Wu Tang Clan's late great Ol' Dirty Bastard en dat is een bizarre, maar harde combinatie. 'I done stole the show,' zegt je favoriete vieze man en ja, dat deed hij.
Christina Aguilera & Redman
Als kind was Christina Aguilera een lief klein meisje bij de Mickey Mouse Club , maar als volwassen vrouw wilde ze zichzelf toch anders op de markt zetten. De nieuwe Christina was ranzig en sletterig en met  Dirrty  had ze een gigantische hit in handen. Op deze track staat Redman en dat is niet zo gek. Ze heeft namelijk de beat en de hook van Redman's  Let's Get Dirty gepakt. In ruil daarvoor mocht Redman ook een verse kicken op de versie van Aguilera en wij zijn haar daar dankbaar voor. 
Justin Timberlake & The Clipse
Justin Timberlake was ook een lid van de Mickey Mouse Club toen hij jong was. Later voegde hij zich bij de boyband  NSYNC , maar de Justin Timberlake zonder jerry curl is de Justin waar we allemaal van houden. Toen hij zijn solo-carrière begon werkte hij vooral samen met Pharrell en  The Neptunes.  Deze producers werkten ook veel met de cokedealende broertjes van The Clipse en dat zorgde voor een dope samenwerking. Het is jammer dat er weinig cokemetaforen uit Malicious en Pusha T komen, maar toch een geslaagde combinatie.
Chris Brown & Lil Wayne
Chris Brown is toch ook gewoon een rapper? Tegenwoordig wel, maar voordat hij fully tatted was en nog geen vrouwen in elkaar sloeg was het een zestienjarig popsterretje. Op  Gimme That werkt hij samen met Lil Wayne, die op dat moment zijn self-proclaimed titel  best rapper alive in ere hield. Hij was op de piek van zijn carrière. Een pareltje als 'I ain't upset but I'll blind ya if I smile at ya' en een shout out naar Biggie's  I Got A Story To Tell  maken deze verse alles behalve corny.
Katy Perry & Juicy J
Juicy J zijn hypnotiserende flow op één van de grootste popsongs van de afgelopen tijd, wie had dit verwacht in de tijd van  Sippin on Sum Syrup ? De rapper van Three 6 Mafia doet waar hij goed in is en uit zijn voorliefde voor het vrouwelijk geslacht. Heerlijk dat je eindelijk naar Juicy J kan luisteren zonder dat je wifey pissig wordt van alle disrespectful lyrics. Trippy!
Justin Bieber & Chance The Rapper
Iedereen was plotseling fan van Justin Bieber na zijn album  Purpose , maar het album  Journals wat hiervoor uitkwam was ook heerlijk. Er staan een paar domme tunes met rappers als Lil Wayne en Future op, maar de track die er direct uitspringt is  Confident.  Chance The Rapper had  Acid Rap net uit en stoffige backpack dragende fans waren bang toen het nieuws kwam dat hij op de nieuwe single van Justin Bieber zou staan. Toch stelt hij niemand teleur met zijn featuring op deze track. Hij heeft wordplay, zijn signature adlib (Ah!), snelle flows en gewoon alround gekke dansjes in de clip. Beter ga je money dancen met je money team als je deze tune hoort.
Taylor Swift & Kendrick Lamar
Taylor Swift is de grootste popartiest van het moment en dat ze houdt van hiphop is geen geheim. Zo bounced ze haar skinny ass altijd op en neer bij hiphopoptredens tijdens grote awardshows en doet ze ook driftig meerappen. Kendrick Lamar is wellicht de meest gerespecteerde rapper van het moment en dat juist hij een poppokoe maakt met Taylor Swift is een tikkeltje vreemd. Toch houdt hij het helemaal 100 en schudt hij twee dikke verses uit zijn mouw over een unfaithful bitch.
Delen: