101Barz

Het is tijd voor Saaff

  •  
17-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
333 keer bekeken
  •  
Deze week wordt de studio warm gehouden met bars van Saaff. De rapper leek uit het niets te komen en het is snel gegaan voor hem. Eind 2018 maakte hij met een Instagram-filmpje duidelijk dat hij kan spitten en beloofde hij bezig te zijn met een project. In de tussentijd heeft Saaff het druk gehad met zijn muziek en nu is hij bij ons in de studio.
Het is niet de eerste keer dat de rapper op ons kanaal verschijnt. Hij had toentertijd nog geen single uit, maar mocht de Barz 4 Barz Special van Quatro Vision aftrappen. De rapper had ons in de winter een seintje gegeven dat hij met muziek bezig was en in de daaropvolgende zomer introduceerde Henkie T hem met de special aan het grotere publiek. De respons was meteen positief, hij zette een sterk begin neer bij Barz4Barz en vanaf dat moment konden we niet meer om hem heen.

'Meesten stellen me nu vragen, Saaff hoe maak ik saaf? Ik geef die mannen les'

Na een goede kennismaking was het tijd voor hem om het een en ander te droppen om de zomer van dat jaar een beetje heet te houden. Hij dropte op de valreep van juli Maserati Freestyle met een simpele videoclip, geen poespas. De pokkoe heeft een drillsound maar klinkt minder grimmig dan je standaard drillnummer. Niet lang daarna volgde Allang Met Die Get met een meer flashy clip en bounceable sound. Het seizoen sloot hij af met Maserati Freestyle 2 en zodoende claimde hij die zomer zijn plek in hiphop-Nederland.
Deze winter heeft hij koud gemaakt met een aantal losse singles. We hoorden weer zijn eigen saus op Drillen/Trappen en Mask On (Ft. Quincy Promes)maar ook een hele andere sound met de clubby tune Puur, die ons doet denken aan de tijd dat uitgaan gewoon nog kon. BASED nodigde hem uit voor een On The Spot. Zijn flow is clean getimed en voelt moeiteloos aan, met een  catchy refrein. Geen gekkigheid, pure heat.
Hoogtijd om hem uit te nodigen voor een sessie dus! De coronamaatregelen zijn inmiddels genomen in de studio en hij bijt het spits af van de sessies waarbij we anderhalve meter afstand moeten handhaven. Hij staat zodoende dus één man sterk achter de mic, maar brengt in zijn eentje genoeg heat om het virus weg te schrikken. Vanmiddag 14.00, check it out!
Delen: