101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Het is tijd voor Kingsize

  •  
04-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
681 keer bekeken
  •  
Bij Kingsize’s vorige bezoek kroonde Rotjoch hem tot één van zijn favoriete MC’s. Niet gek dus dat hij weer van harte welkom was bij ons in de studio om een ijskoude Wintersessie op te nemen. Dacht je dat alleen studenten online les krijgen? Nee hoor, rappers krijgen het ook met deze sessie! “Old school, new school - you need to learn though”, zoals een andere rapper van kingsize-formaat ooit zei.

Wilde Westen vindt zijn oorsprong in 2009, wanneer Kingsize in contact komt met Mo. Met een deelname aan De Grote Prijs van Nederland in 2010, zet Kingsize WW op de kaart. Al zal niemand erover hebben getwijfeld of ze misschien uit het oosten van het land komen. De grote doorbraak van WW laat echter tot 2015 op zich wachten, maar Kingsize is geduldig. ‘Alles op z’n Tijd’; niet alleen een pokoe, maar ook de mentaliteit.
In de jaren die volgen slaat het Haagse trap-geluid aan. We horen Kingsize- en zijn producties regelmatig voorbij komen, maar hij werkt die tijd voornamelijk op de achtergrond. In 2019 zien we dan eindelijk een album van de grote man. ‘Lang Leven de Koning’ is een project waarop Kingsize energieke trap beats blessed met zijn tekstuele talent. Met zijn creatieve rijm en feilloze techniek is hij een verfrissend trap-geluid.
Als je denkt dat Kingsize alleen trap kan maken, dan heb je het mis. Met de BARZ4DAYZ-serie die Kingsize dit jaar is begonnen, flext hij zijn skills op beats van Teekay. Even een dikke SO naar de replay-knop, want zonder die optie kan niemand Kingsize’s teksten beseffen! Hij is van een ander kaliber en dat bewijst hij nu wekelijks. De teller staat al op 5 delen, maar hij is nog lang niet klaar.
We zullen moeten afwachten wat er aan komt. We kunnen ons in ieder geval gaan verheugen op 101BARZ4DAYZ. Ga er maar alvast voor zitten, want vanmiddag om 14.00 zie je Kingsize in een ijskoude Wintersessie. Weet je nog dat alles op z’n tijd zou komen? De tijd is nu… *Siri play ‘Gangsta’s Paradise’!*

Meer over:

#magazine, #kingsize
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.