101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Het is tijd voor Era

  •  
24-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Era klopt al lang aan de deur, vanaf 2011 is hij al bezig met het werken aan zijn definitieve doorbraak. Toch is dit niet altijd met evenveel overtuiging geweest, het is duidelijk dat Era door de jaren heen niet altijd bezig is met zijn rap carrière en nog met een been in het straatleven staat. Zonde, want er was een periode vanaf 2014 dat Era next up leek te zijn.

Na het verschijnen in Bokoesam zijn ‘Oh je denkt je bent safe?’ sessie kreeg Era namelijk ook zijn eigen sessie. Dit was nog in de tijd dat sessies maar 5 minuten mochten duren van de NPO, erg jammer want een iets langere versie van Tenana had wellicht gezorgd voor viraliteit.
Zoals in de sessie is te horen verschijnt niet lang hierna zijn debuut mixtape ‘Njaah’.
De mixtape verscheen niet op Spotify maar was gratis te downloaden. Uberhaupt verscheen er op dit moment niks van Era op Spotify. De tracks die hij uitbracht kwamen op YouTube en waren in sommige gevallen te downloaden via Puna. Een van de meest opvallende losse releases in deze periode is ‘Met de Gang’ in samenwerking met Juicc, waarin meer The North Face jassen te zien zijn dan op de Freshcotton website.
Era en Juicc waren al vaak samen te zien maar trekken steeds meer naar elkaar toe op muzikaal vlak en gaan steeds meer samenwerken. In 2016 verschijnt er dan ook een gezamenlijke EP in samenwerking met producer Styn, waarvoor ze samen langskomen voor een studiosessie.
De 'Maandag tot Zondag EP' verschijnt wel op Spotify, en de enige artiest waar ze mee samenwerken is de inmiddels bij 1OAK getekende Lucass.
Toch blijft het daarna op losse releases stil rondom Era, tot hij in 2018 verscheen in de eerste Avalon Cypher. Iets later werd duidelijk dat hij hier ook getekend en maakte hij zijn officiele debuut met ‘Matje’

"Ik ben die jongen met dat matje die vaak langsrijdt"

Ook komt hij eind 2018 weer langs voor een hele dikke studiosessie.
Dit lijkt het punt dat Era rap serieuzer begint te nemen, voor het eerst sinds 2014 verschijnt er namelijk een volledig soloproject van Era met de toepasselijke naam Nieuw Begin.
'Nieuw Begin' is precies wat de naam doet verwachten. Era begint meer te droppen en wat er wordt gedropt neemt (bijvoorbeeld met deze EP) een serieuzere vorm aan. Zo brengt hij ook nog in 2019 zijn EP ‘Paranoia’ uit.
Het mag dus duidelijk zijn dat Era zijn workrate een stuk hoger ligt dan voorheen. Ongetwijfeld werkt hij aan nieuwe muziek, en vanmiddag komt zijn nieuwste sessie online. Check het hier om 14:00!
Delen: