Sfeerfoto van 101Barz
101Barz

Elke week nieuwe videos opyoutube

101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!
101Barz

Get to know: MocroManiac

13 jan 2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
255 keer bekeken
  •  
MOCROMANIAC

Je weet het, Wintersessie season is MocroManiac season. Daarom komt deze Barz-killer deze week weer langs voor een oude vertrouwde sessie. Veel Barz, Maniac flows en twee gasten. Voordat het zo ver is zetten we zijn carrière in grote lijnen nog even voor je op een rijtje in deze Get To Know: MocroManiac!

Door: Jelmer Krijnen

Abdelilah el Foulani, beter bekend als Mani, Quatro Baby, Mani Babi maar voornamelijk MocroManiac, groeide op in de Amsterdamse Bijlmer. In 2007 begon de toen 20-jarige Mani met het maken van muziek. Hij kwam in contact met Hydro waarmee hij samen met RQS de formatie Hydroboyz vormde. In 2012 scoorde de boys uit de Bijlmer een hit met de track ‘Hindabuilding’, een klassieker die je vast nog kent.

In 2014 gaat Mani solo verder en tekent bij het grote TopNotch. Hier brengt hij zijn eerste soloproject uit, de EP ‘Mani 4 President’. In tegenstelling tot veel eerdere tracks kent deze hele EP geen samenwerkingen, 100% puur MocroManiac. Hij kondigde deze soloplaat aan in zijn Wintersessie uit 2014. Maniac is talloze keren verschenen naast Rotjoch maar dit is volgens velen misschien wel een van zijn beste, al dan niet een van de allerbeste studiosessies allertijden.

Na een collectief album met Fresku in 2017 komt Quatro Baby in 2018 met een solo-album: ‘Maniac’. Een jaar later komt de Amsterdammer met de track ‘Het Is Mani’ als gevolg van zijn naamswijziging naar ‘Mani’. Na het droppen van zijn plaat ‘Mani’ komt de Barz-killer toch terug op deze naamswijziging en gaat hij weer verder als de oude vertrouwde MocroManiac!

In 2021 verschijnt MocroManiac twee keer bij 101Barz. Allereerst in een vertrouwde Wintersessie, maar vervolgens ook nog onder begeleiding van het Metropole Orkest. Tijdens de 15 jaar 101Barz show performt hij delen van zijn meest iconische sessies onder begeleiding van dit legendarische orkest.

Mooie tradities zijn er om in stand te houden, daarom komt MocroManiac langs voor alweer zijn 17e Studiosessie. Morgen om 14.00, 101Barz, let’s get it!

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA