101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Unknown T

  •  
07-12-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
218 keer bekeken
  •  
Unknown T 101Barz l @Lowiegraphy 27

Unknown T is een Britse rapper die je niet meer uit de UK rap scene kan wegdenken. De Oost-Londenaar maakte in 2018 zijn debuut met ‘Mad About Bars’- freestyle en vanaf dat moment ging zijn carrière alleen maar in een stijgende lijn.

In 2018 kwam Unknown T langs bij Mixtape Madness. Met de track ‘Mad About Bars’ liet hij een grote indruk achter. Mixtape Madness is een online UK Platform waar artiesten langs komen en een 'freestyle' opnemen. Naast deze “freestyles” maken ze o.a. ook videoclips. Het is een groot platform binnen de uk.

Unknown T was al wel bekend bij Mixtape Madness, zo staat er op hun kanaal een videoclip van de artiest online uit 2017. De track die je hoort in de clip is ‘Bob With Smoke’. Deze track staat alleen op YouTube en lijkt het eerste te zijn wat de artiest online heeft gedropt. Je hoort Unknown T op een duistere Drill beat. Zijn teksten zijn soms een raadsel, op creatieve wijze gebruikt hij woorden en combineert dit met uk slang. 

Unknown T’s 'freestyle' bij Mixtape Madness lijkt zijn officiële debuut te zijn. Vanaf dit moment lijkt het alleen maar beter te gaan met de carrière van de artiest. Hetzelfde jaar dropt hij namelijk de track ‘Homerton B’. Op een drill beat hoor je hem rappen en refereert hij in de titel van de track naar de plek waar hij vandaan komt. Homerton is een wijk in Oost-Londen waar Unknown T opgroeide en vaak naar refereert.

‘Homerton B’ was een groot succes, de track telt over de 60 miljoen aan streams. Dit bleef niet onopgemerkt, er zijn meerdere remixes gemaakt van de track en Unknown T behaalde een certified Silver plaat. ‘Homerton B’ was de eerste drill track ooit die in de UK een certified plaat ontving.

In 2019 begon Unknown T samen te werken met andere artiesten en dropt hij o.a. de track ‘Leave Dat Trap’ met AJ Tracey. Op een drill beat hoor je beide artiesten rappen over de Traplife. Na het droppen van deze track was het even stil. Unknown T moest voor een zaak een periode zitten. Na zijn last day in, kwam hij terug met nieuwe muziek.

In 2020 dropt Unknown T zijn eerste album ‘Rise Above Hate’. Op de eerste track ‘Steppy’ hoor je hem op een duistere wijze rappen en speelt hij met zijn flow op een drillbeat. Het album bevat ook rustige tracks waarin je meer trapbeats hoort. Één nummer valt op. Op de track ‘SS Interlude’ hoor je Unknown T op een kwetsbare wijze spreken over de struggle met zijn mentale gezondheid op een Soul/R&B beat. Het album telt verschillende ft’s, zo hoor je o.a. M Huncho, Young Adz en V9.

Unknown T zit niet stil en blijft muziek maken. Naast zijn solocarrière is hij ook onderdeel van de groep 98s. Samen met Kay-O, Jimmy, Billy Billions, V9, DA Hitman, Mazza, AlChubbino en stally vormt hij deze formatie. In 2020 droppen ze het project genaamd ‘Class of 98’, op melodieuze wijze springen ze op drilbeats en hoor je het talent van de artiesten als geheel.

In 2021 dropt Unknown t zijn tweede album ‘Adolescence’, je herkent meteen dat het Unknown T is. De artiest weet heel goed te spelen met zijn flow waardoor hij je in bijna elke track blijft verassen. Net als de keren hiervoor valt ook dit album in de smaak en kent het album over de miljoen aan streams. Het album heeft vooral invloeden van drill maar lijkt Unknown T ook een interesse te hebben in de sound van R&B.

Het meest recente van Unknown T is de track ‘Bon Appétit’. Tijdens de release van deze track promoot hij ook zijn nieuwe project. Op 12 Januari komt Unknown T met een nieuw album genaamd ‘Blood Diamond’

Unknown T zijn carrière gaat goed en telt vele successen met zijn muziek. Nu is het tijd voor Unknown T om langs te komen bij 101Barz. Deze vrijdag om 14.00 uur staat zijn studiosessie online… Check het!

Delen: