101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Ta Joela

  •  
09-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
522 keer bekeken
  •  
31e83b89-89bb-47ca-8ace-1def2dd9e098

Wat kan deze man eigenlijk niet? Comedian, Boxer, Skincare adviseur, onderdeel van Supergaande en ook nog eens rapper. Hij bewees tijdens de Supergaande freestyles al meerdere malen creatief met woorden te zijn, maar vorig jaar liet hij ook tijdens zijn debuut bij 101Barz al zien voor niemand onder te doen. Hij verdiende zelfs een 101-Trophy voor deze sessie! Nu is de man, met een voorliefde voor ‘Dikkuh Billuh’, terug om nogmaals te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Ta Joela is in the building. Ey!

Qua officiële releases is het rondom Ta Joela nog vrij schaars. Dit is hem natuurlijk allesbehalve kwalijk te nemen aangezien hij echt van alles doet. Toch zijn de singles die hij uitgebracht heeft zeker niet onopgemerkt gebleven. Sinds vorig jaar is die een stuk fanatieker muziek uit gaan brengen en dit leverde hem destijds een sessie op bij ons. Met singles als ‘Jelly’ en ‘Drilluh’ stromen de streams binnen. Afgelopen winter bracht hij zelfs een kerst nummer uit: ‘Jingle Billuh’. Wat is de rode draad door de muziek? Je raadt het misschien al wel. Het vrouwelijke schoon, en vooral Ta Joela zijn liefde hiervoor, is een terugkomend onderwerp.

Dat Ta Joela muzikaal aangelegd was wisten we stiekem al voordat hij begon met het uitbrengen van singles. Op zijn eigen YouTube kanaal maakte hij jaren geleden bijvoorbeeld al verschillende nummers. Op het kanaal van Supergaande deed hij ook ooit een ‘AutoTune’ sessie met Big2. Daarnaast zullen de meeste, zijn kwaliteit om barz te mixxen met comedy, hebben leren kennen en gezien hebben tijdens de hilarische ‘Supergaande Freestyles’.

Natuurlijk zijn wij bij 101Barz gefocust op de artiest en de muziek die hij/zij uitbrengt, maar bij Ta Joela pakken wij het toch iets breder.  Hij doet zoveel op dit moment dat wij vinden dat we dit ook even kort moeten behandelen. Zoals hij beats kan slopen, kan hij net zo goed slopen in de ring. Afgelopen Oktober stond hij voor Boxing Influencers in de ring tegen Toumi Wail. De uitslag? Ta Joela wist zijn tegenstander doormiddel van een TKO uit te schakelen. Hij is dus zeker niet altijd op jokes.

Ta Joela is naast al zijn werkzaamheden ook een verbinder. Voor ‘First’ probeerde hij barrières te doorbreken door de meest oudhollandse activiteiten te gaan doen. Van Fierljeppen tot losgaan op een ‘Haringfissa’. Ta Joela is er om de polarisatie van deze tijd tegen te gaan en iedereen bij elkaar te brengen.

Het is eigenlijk onmogelijk om zijn hele carrière te bespreken. Laten we gewoon wachten tot morgen en kijk wat die zelf te zeggen heeft. Morgen is de Wintersessie van Ta Joela te zien op YouTube. Wij hoeven je niet te vertellen dat je dit gezien moet hebben, dus stop met slapen en wees ready.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.