101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Skaffa

  •  
09-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
21914 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2021-11-09 om 11.04.13

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets hoorden uit Delft. Na Matarr lijkt ook Skaffa weer met nieuwe tracks te komen. Een langverwachte Studiosessie van deze man kon daarom ook niet uitblijven. In de tussentijd frissen we je geheugen weer even op: Get To Know Skaffa!

We kennen Skaffa vooral als lid van het Delftse collectief Scheme015. Dit collectief vol creatieve personen zoals graffitikunstenaars, rappers, tattoo-artiesten en breakdancers gaat way back. Eén van de bekendste tracks van Scheme015 is 'Gooi z’n moeder in de lucht’. Deze track is al 13 jaar oud. Op de track zijn alle members te horen.

Tijdens de Zomersessie van 2014 zien we Skaffa samen met de rest van Scheme015 bij Rotjoch in de booth. Matarr, Stee, Pinas, Enemie en Skaffa laten het geluid van Delft horen. Dit was niet de eerste keer dat hij achter de 101Barz mic stond. In 2012 nam Matarr hem namelijk al mee voor zijn Wintersessie.

In 2017 tekent Skaffa bij het Infected Records van Steen. Onder dit label dropt hij zijn EP ‘Skandolero’. Op deze EP verschijnt ook de track ‘Murda’. De videoclip van ‘Murda’ is bijna 300.000 keer bekeken op YouTube.

In 2021 zien we de terugkeer van Skaffa. 'Tweede Kans', die vorige week uitkwam, lijkt de eerste track van een nieuwe reeks muziek te zijn. ‘Tweede Kans’ moet nog op de streamingsdiensten verschijnen, maar een clip is er al wel! Bij deze track hoort uiteraard een clip zoals we deze van de rapper uit Delft gewend zijn. Check het hier:

Deze week check je Skaffa zijn eerste solo Studiosessie! Wij zijn ready voor zijn comeback, jullie ook? Vrijdag om 14.00 op je beeldscherm!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.