101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Sevn Alias

  •  
13-03-2022
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
820 keer bekeken
  •  
Sevn Alias 101 l @Lowiegraphy-35

Het is bijna tijd voor een hele speciale gast: Sevn Alias. Hij is al zo vaak bij ons in de studio geweest dat wij de tel kwijt zijn geraakt. Het enige probleem wat er is, is dat hij al een hele tijd niet meer geweest was. De laatste keer dat hij is ons in de studio was, was in de begintijden van de coronapandemie. Het is dus al een paar jaar geleden, maar nu maakt hij gelukkig zijn comeback in de Barz-studio! Voordat we kunnen gaan kijken naar de sessie morgen stellen wij hem nog even aan jullie voor. Maar wat moeten we over deze man nog zeggen wat jullie nog niet weten? Toch gaan we proberen om jullie zo voorbereid mogelijk de sessie in te laten gaan morgen!

Sevn is allesbehalve een nieuwe speler in de game, maar mensen lijken vaak te vergeten hoelang hij al aan de top staat. De eerste keer dat wij iets van hem vernomen dateert alweer uit 2015. Na de release van zijn iconische mixtape ‘Twenty Four Sevn’ is het spreekwoordelijke hek van de dam. Met hits als: ‘Kifesh’ en ‘Ma3lish’ weet Sevn direct een indruk te maken. Liefhebbers zien hem staan en hij weet een fanbase te creëren. Deze wordt als maar groter als hij dan een aantal maanden later opduikt bij ons in de 101Barz studio. Gekleed in een PSV-shirt komt de jonge Sevn naast Rotjoch staan om een respectievelijke zeven minuten lang de complete studio omver te blazen. ‘‘Kifesh je strest om die meisjes?’’ hoor je door het hele land heen. Van de steden tot diep op het platteland, iedereen kent de teksten van Sevn Alias. Plots is hij niet meer weg te denken uit de scene.

‘Twenty Four Sevn’ brengt Sevn uit onder het label van Jairzihno en Luciano van ‘Rotterdam Airlines’. Niet alleen deze tape wordt uitgebracht onder het Rotterdamse label, maar ook de twee opvolgers in de serie, Trap Grammy, verschijnt hij op het label-album en Picasso. De laatste genoemde is het laatste wapenfeit van Sevn onder Rotterdams toezicht. Na zichzelf in de voorgaande jaren te hebben ontwikkeld tot de A-artiest die hij dan is, besluit de geboren Amsterdam de keuze te maken om wegen te scheiden. Uiteraard een verlies voor het label, maar vastroesten kan ook gevaarlijk zijn. Dit besefte Sevn zich ook en hij ziet meer kansen in het starten van zijn eigen project, zijn eigen label: 1OAK. Hier krijgt hij de complete vrijheid om te doen wat hij wil doen en kan hij mensen helpen die een vergelijkbaar pad aan het bewandelen zijn. Hij kan naast een artiest een mentor zijn voor andere artiesten. Met zijn eigen label, en de artiesten die hij getekend heeft, komt hij ook bij ons langs voor een speciale '1OAK' sessie!

Ondertussen draait Sevn al een aantal winters mee, maar om nou te spreken van decennia kan niet. Toch heeft hij in de korte tijd al wel een OG-status weten te verdienen. Hij is het voorbeeld van het feit dat hard werken loont. Ontelbare singles en projecten hebben daarvoor gezorgd. Niks kwantiteit boven kwaliteit, maar kwantiteit en kwaliteit. Een zeldzame combinatie die niet vele artiesten kunnen hanteren. Hier even een goed voorbeeld waaruit dit statement blijkt. Sevn verlaat het label in 17’ en start vervolgens zijn eigen label 1OAK. In de periode tussen het starten van zijn eigen label en zijn laatste project: ‘Six Summers’ zitten vier jaren. In diezelfde periode zitten maar liefst zes(!) andere releases. Niet zes singles, maar zes projecten! In deze periode brengt hij projecten uit als; ‘Idalias’, ‘Twenty Four Sevn 4’ en ‘Recasso’. Wat moet je doen je doen als je al zoveel gedaan hebt? Snoop Dogg is hier de koning in en dat is het volgende: Side missions doen. Ook Sevn besluit zijn horizon te verbreden en pakt naast het schrijversblok ook het acteren op. Niet even een kleine cameo in een vergeten C-show, maar hij speelde twee jaar in de ontzettend populaire serie ‘Mocro Maffia’. Een ontzettend goede en bijzondere ervaring, maar ook heel pittig gaf hij aan tijdens een podcast.

Afgelopen jaar bracht hij zijn laatste project uit. Dit album krijgt de naam: ‘Six Summers’. Het zou zomaar kunnen zijn dat dit misschien voor een tijdje het laatste Nederlandstalige album is van de rapper. Hij zegt namelijk al een aantal jaren dat hij graag de overstap wil maken naar Engelstalige teksten. Voor mensen die Sevn vaak luisteren zal dit ook geen complete verassing zijn, want zijn teksten van nu zijn ook al een mengelmoes tussen verschillende talen. Als het goed is liggen er al een paar platen op de plank die een featuring hebben met artiesten van de andere kant van het water. Het is dus even afwachten wat de volgende stap zal zijn in zijn carrière. Na de release van zijn meest recente album wordt het qua muziek even iets stiller. Hij brengt nog een single uit met de naam: 20/21. Een drill-like nummer waarin we weer een typische Sevn horen. Barz op barz op barz!

Wat de toekomst gaat brengen voor Sevn is nog een raadsel, maar wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd. Of hij besluit Nederlands te blijven rappen of toch een Engels vervolg geeft aan zijn carrière is afwachten, maar bij Sevn weet je dat waar hij ook voor kiest, het is altijd van het hoogste niveau.

Morgen kunnen jullie gaan kijken naar de sessie van Sevn. 14.00 uur gaan we live op YouTube! Wij verwachten niet jullie nog op te hoeven hypen voor deze sessie. Zorg dat je je op tijd incheckt voor de première zodat je niks mist. Sevn bij 101, gegarandeerd een classic!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.