101Barz

Get to know: Rafting Goods

  •  
17-01-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
4207 keer bekeken
  •  
RG STORY MAANDAG 15.00

Uit alle windstreken van Nederland zijn rappers en producers met een eigen discografie en verhaal samengekomen voor één common good: ‘Rafting Goods’. Voordat je de sessie morgen kan checken stellen we de rappers alvast even aan je voor:

Mike Tibbert

MIKE TIBBERT

Mike Tibbert is een rapper/producer bekend van de Rotterdamse rapgroep VSOP, die tussen 1999 en 2011 een prominente rol speelde binnen de scene. Tibbert verscheen vorig jaar nog op de track 'Kan Niet Wachten‘ op de EP 'Oud’ van Tim Beumers.

DOOKIE

De Heerlense rapper Dookie kun je vandaag de dag kennen van het ‘KRAUW KONNEKT’ collectief. In voorgaande jaren maakte hij al furore met 'Het VerZet' en ging over de grens op tour met deze formatie naar onder andere Rusland. Eind vorig jaar verscheen het eerste wapenfeit van 'KRAUW KONNEKT' met het ‘KRAUW KONNEKT VOL.1’ album.

DION MASE

SP Fenomeen Dion Masé is dé mixtapeking van Nederland en geen onbekende van 101Barz. De Rotterdamse MC draait al een flinke tijd mee en stond al meerdere keren naast Rotjoch in de stu, voor het laatst in 2014.

HAIRO

Hairo kan je kennen van de Engelstalige groep ‘Frontline’ of van zijn bijdrage in de begindagen van Noah’s Ark. Vorig jaar bracht Hairo samen met $KEER&BOO$ (ook lid van Rafting Goods) en Presto de plaat ‘MACKxKINGxMONSTER’ uit. 

EIJER

Robin Eijer, kortweg Eijer, is een rapper uit het Limburgse Heerlen. Na twee Trap platen besloot hij in 2020 een Boombap album uit te brengen. Zijn gevoel voor Boombap is goed terug te horen in deze Rafting Goods sessie. Eijer is daarnaast onderdeel van SLENTERPRISE en KRAUW KONNEKT.

JAMES

James uit Almelo was tussen 2009 en 2012 onderdeel van Fakkelbrigade, het collectief dat door velen wordt gezien als het vervolg van Opgezwolle. In 2020 kwam James nog met z'n solo album ‘De Tweede'.  Ook dropte hij in de afgelopen jaren, samen met Nosa, Tenshun en producer Soulution, twee platen onder de naam Fat Windjacks.

ROELIE VUITTON

Roelie Vuitton kun je onder andere kennen van de Groningse rapformatie ‘Blocnotes’. Deze man draait al een lange tijd mee en werkte door de jaren onder andere samen met Murda, Kraantje Pappie en Steff. In 2020 dropte hij zijn EP ‘Stukjes Van Een Man’.

TIM BEUMERS

Tim Beumers was ook onderdeel van de Rotterdamse rapformatie VSOP, maar trad vanaf 2004 ook als solo-artiest naar voren. Ondanks dat Beumers ondertussen niet veel meer als rapper te horen is, komt hij vorig jaar nog met de EP ‘Oud’. Ken je Tim Beumers niet van zijn muziek, dan ken je hem wel van zijn patta’s.

TENSHUN

Tenshun uit Sittard kun je kennen van de rapgroep Kohfie Konnect. Deze groep bestond uit Jiggy Djé, Terilekst, dj Frankie Boxcutta en dus de Limburgse Tenshun. Daarnaast maakte hij deel uit van het KRAUW KONNEKT album en is hij lid van de formatie Fat Windjacks. 

NOSA

Nosa maakte van 2006 tot 2012 onderdeel uit van ‘Zo Moeilijk’. Deze Nijmeegse formatie bestond uit de MC’s Nosa en Roscovitsch en producer Nikes. De boys verschenen meerdere keren op je beeldscherm voor een Studiosessie bij 101Barz. Het afgelopen jaar bracht hij samen met Tenshun en James een album uit als Fat Windjacks.

NTAN

NTAN kun je kennen van het Heerlense collectief ‘Het VerZet’. Op oldskool beats rapten 8 leden zowel Nederlands als Engelstalig. De groep was zeer succesvol en trad op door heel Nederland, België en zelfs ver daarbuiten. Ook NTAN maakt deel uit van KRAUW KONNEKT.

DREES

Drees is een producer en rapper uit Maastricht en bracht in 2021 samen met Ntan (hierboven genoemd) de plaat ‘Hotel November’ uit. Het afgelopen jaar was hij ook te horen op het 'KRAUW KONNEKT' album.

SKEERBOOS

Ook $KEER&BOO$ is geen onbekende van Barz. In 2019 stond deze rapper uit Maastricht al naast Rotjoch voor zijn eigen Zomersessie. Je zou zijn sound kunnen omschrijven als duister, een tikkeltje imponerend maar vooral rauw. $KEER&BOO$ is de oprichter van SLENTERPRISE en is een prominente naam op 'KRAUW KONNEKT VOL.1'. Daarnaast heeft hij een shitload aan album en mixtapes op zijn naam staan, die zeker de moeite waard zijn om te checken. 

Je ziet alle mannen, morgen 18 januari tijdens de Rafting Goods sessie om 14.00 uur bij 101Barz.

Delen: