101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Nino

  •  
15-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3866 keer bekeken
  •  
150978998_338133597489757_6728351565867413258_n

Voordat het Wintersessie seizoen begint heeft Barz nog een klapper voor je. Studiosessie nummer 400 wordt door niemand anders ingevuld dan de legendary Nino. Deze man draait al een flinke tijd mee in de Nederlandse hip-hop scène. We zetten zijn carrière voor je op een rijtje in deze Get to Know: Nino!

2006 - Renaldo Luciano Trustfull, beter bekend als Nino is met een Nederlandse moeder en Surinaamse vader opgegroeid in het Noord-Hollandse Zaandam. De rapper heeft zijn bekendheid met name te danken aan de rapformatie LSD (Lyricale Straat Dichters), waar hij deel van uit maakte. Nino verzamelde een team en ze begonnen met het maken van muziek. Een van de eerste grote tracks van de boys is ‘Alleen Voor De Wereld’.

Rond deze zelfde tijd werd Nino getekend door het label Goodlife opgericht door Kees de Koning (TopNotch) en Jerry & Ruben (Partysquad). In dit jaar bracht hij de mixtapes ‘Transmigratie 1’ en ‘Transmigratie 2’ uit, die zorgde voor zijn grote doorbraak. De track ‘Ik Zou Niet Weten’ was onderdeel van de laatstgenoemde. Leuk feitje is dat Ronnie Flex deze track 12 jaar later coverde later op zijn album ‘NORI’.

2008 – Een jaar later besloot Nino na goed overleg te vertrekken bij Goodlife. In maart 2008 begon hij zijn eigen label: ‘Blacklabel Music’. In de zomer van dit jaar maakte Nino samen met Priester binnen 24 uur een 8 tracks-tellende mixtape. Deze plaat werd binnen no time een regelrecht succes door heel het land. Vooral de track ‘Uit Het Oog’ was met miljoenen views een echte internet hit. Op deze track zijn overigens ook LSD’ers Ciano en Stacey te horen.

2012 – Nadat de Zaanse rapper in 2009 zijn mixtape ‘Stilte Voor De Storm’ uitbracht, kwam hij in 2012 dan eindelijk met zijn langverwachte debuutalbum ‘Stille Wateren Diepe Gronden’. Deze bracht hij uit onder zijn label die inmiddels Planeet Namek heette. De track ‘Lucifer’ samen met Kempi was onderdeel van dit album. Met deze track kwam er een definitief einde aan de eerdere beef tussen de twee rappers.

2017 - In 2013 gebeurde er iets heftigs. Nino’s vriend en rapper/zanger Singa kreeg een ongeluk en raakt daarbij zwaargewond. Nino verloor plezier in het maken van muziek en optreden. Een lange tijd was het stil rondom de rapper. In 2017 kwam hij terug met zijn album ‘Gotu’. Ook was hij na jaren weer terug bij Barz voor een Studiosessie.

2020 – Hierna lijkt de rapper uit Zaandam definitief een punt achter zijn carrière te zetten. Hier en daar verschenen er nog wat tracks maar een echte carrière leek er niet meer in te zitten. In 2020 kondigde Nino uit het niets zijn comeback aan met de track ‘Grootste Comeback’.  Daarnaast tekende hij ook een contract bij Sony Music. Nino is back!

Zijn nieuwe project ‘Stilte Voor De Storm 2’ lijkt eraan te komen nadat hij al een aantal singles hiervan heeft losgelaten. Maar eerst staat Nino morgen naast Rotjoch voor de 400e Studiosessie. Stay tuned!

Delen: