101Barz

Get to know: Mula B

  •  
27-01-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
680 keer bekeken
  •  
mula

Mula Moes is terug! Van zijn tijd bij Wilde Westen, tot zijn laatste hit ‘Coke in de Uitverkoop’, Mula blijft Mula. Voordat we morgen genieten van zijn Wintersessie zetten we al zijn momenten bij 101Barz voor je op een rijtje.

We zien Mula voor het eerst tijdens de Studiosessie van Wilde Westen uit 2009. Een jonge Mula, een jonge Kingsize en ook Badboy Taya was toentertijd nog getekend bij het Haagse label. WW all day!

Ten tijden van track ‘Rare Wapens’ zien we Mula samen met labelgenoot LouiVos de Barz studio opblazen. De mannen pakken samen een Fugees beat en primeuren hun track ‘Quote 500’. Op dit moment maakt ook het grote publiek kennis met de, later zeer succesvolle, Wilde Westen sound. De sessie staat inmiddels op ruim 1,3 miljoen views.

Mula en de rest nemen de straten steeds meer in een headlock. Om het verhaal achter de mannen te kennen zoekt 101Barz ze op in hun geliefde Schilderswijk in Den Haag en krijgen we een lesje Trapologie. 

De chemie tussen Mula B en LouiVos bleek zo goed te zijn dat de mannen in 2016 hun gezamenlijke tape ‘D&G’ uitbrengen. Deze tape wordt door velen nog steeds gezien als een van de beste HipHop albums van de laatste jaren. Tijdens de sessie horen we tracks als ‘Domme Jongens’ (Een van Mula’s grootste hits), ‘Chossel Gaat Lekker’ en ‘Paperclips’, allen afkomstig van het album ‘W.W. Nation’. 

Net als het album sloeg ook de Wintersessie van Mula en Louis in als een bom. De sessie steeg binnen een ongekend tempo over de miljoen views. Hiervoor namen de heren op gepaste wijze een echte ‘101Barz Trophy’ voor in ontvangst. De classic ‘Wintersessie 2016’ van de heren staat momenteel al op ruim 4,7 miljoen views.

Lang hoefde het Barz publiek niet te wachten op de Hagenees. In November van dit jaar verscheen hij in de ‘Wilde Westen Studiosessie 242’. Samen met Louis, Kingsize en 3robi brengt Mula bijna 20 minuten aan vuur op je beeldscherm. De heren van WW kwamen op dit moment met een nieuwe sound in de game, iets unieks dat nog niet bestond. Een legendarisch collectief was geboren.

Een jaar later, in 2017, komt de Meesterplusser met zijn gelijknamige album. Om Nederland alvast warm te maken voor deze plaat kwam hij langs bij Rotjoch in de booth voor een Zomersessie. Op ‘Meesterplusser’ staan tracks als ‘Johnny Belt’, ‘Bandolero’ of ‘Strand’ die je niet ontgaan zullen zijn.

In 2018 maakt 101Barz een documentaire over Mula B en zijn wijk: de Schilderswijk. In ‘Meesterplusser: Mula B & De Schilderswijk’ laat hij aan 101Barz-redacteur Thijs zijn wijk zien en vertelt hij zijn verhaal in alle openheid. Van problemen met school, criminaliteit en het hebben van een Haagse mentaliteit hadden invloed op Mula’s levensloop. Al lijkt alles tegen te zitten, Mula laat zien: opportunisme en een positieve levenshouding maken het mogelijk om aan elke situatie te ontsnappen. Met bijna 1 miljoen views is dit bij uitstek de meest succesvolle 101Barz documentaire.

Meestal is een tweede deel nooit zo goed als het eerste, Wilde Westen  bewijst eind 2018 het tegendeel! De hele crew kwam langs voor een echte Megasessie! Knaller, Boegie, Bartofso, 3robi, Scarface, LouiVos, Kingsize, Iliass en ook Mula B slopen stuk voor stuk de booth!

Mula’s laatste optreden bij Barz is er een met ruim 6 miljoen views (Wilde Westen Megasessie 2018). Morgen is Meesterplusser back om opnieuw geschiedenis te schrijven! Zorg dat je er om 14.00 bij bent, deze wil je niet missen…

Delen: