101Barz

Get to know: MPG

  •  
01-02-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1714 keer bekeken
  •  
MPG WS

Holendrecht is terug in de studio! Het is het tijd voor de mannen van MPG en onbekenden van 101Barz zijn het zeker niet. Drie jaar geleden waren ze allemaal al eens te zien in de iconische Holendrecht Studiosessie. Een aantal artiesten uit deze sessie brengen deze dagen muziek uit onder MPG Music. Het label is bijna in zijn volledigheid teruggekeerd om een sessie te doen. In de aankomende sessie laten Hekje31, Bigidagoe, Drechter en JayKoppig zien wat ze in hun mars hebben, maar voor dat het zover is stellen we ze nog even kort aan je voor.

Hekje31

‘Hoe ben je op niks?’. Hekje31 timmert al een aantal jaar aan de weg en zoals z'n naam doet vermoeden, is alles anoniem. De rapper met balaclava dropte afgelopen jaren meerdere singles zoals Rosé samen met Bigidagoe en zijn laatste solo-release Achttien. Het laatste wat we van hem hoorde, was zijn bijdrage aan de possecut 'Wat Denk Je Dat Ik Zoek' met JoeyAK, Bigidagoe en JayKoppig. Hier laat hij zijn spitsvondigheid horen met lines als; '

Mijn money, ik wil die dubbel (D-Double). Dus ik mix de bruin (Miggs de Bruijn) totdat ik de next M zie. Ik word The Next MC.'
Hekje31

JayKoppig

JayKoppig heeft in 2021 alles eraan gedaan om zichzelf als solo-artiest in de schijnwerper te spelen. Naast verschillende featurings met onder andere JoeyAK en Bigidagoe verscheen hij ook op de remix van Bully zijn hitsingle 50 Bro’s. De track Goon Was was de start van zijn eigen reeks singles van vorig jaar en was een voorbode van de verschillende tracks die hij later dat jaar zou uitbrengen. JayKoppig laat zijn diversiteit zien met een ode aan zijn overleden vriend R.A.P. en op de single Youth komen we erachter dat hij ook een melodieuze flow onder de knie heeft. Een welkom contrast met de agressieve stijl die we gewend zijn van de mannen van Holendrecht.

Drechter 

Weg, gone, loesoe! Op deze hit van JoeyAK uit 2018 liet Drechter aan Nederland horen dat hij er is om te blijven. Na het succes van deze track zette hij door en kwam hij in 2020 met Mama zei me, Hot Hier en Penoze. Alle singles deden grote nummers, maar vooral Penoze trok veel aandacht. Op dit moment staat de teller al op bijna op 900.000 streams. In 2021 was het qua solo-materiaal wat rustiger, maar dat betekent niet dat hij stil heeft gezeten. Drechter was te vinden op de Opp Blazen remix en op Je vind niet erg toch van Bigidagoe. Tot slot was hij vorig jaar ook te horen op de Holendrecht single Voodoo.

Bigidagoe

De 101Barz studio is voor Bigidagoe geen onbekende plek meer. Naast dat hij in de Holendrecht sessie al te horen was en een bijdrage had in JoeyAK's Zomersessie in 2019, was hij eind 2020 in de studio van Rotjoch voor z'n eigen sessie.

Vorig jaar kwam hij met verschillende singles en samenwerkingen met o.a. Henkie T op Gangshit en met Esko, Jack en Vic9 op Platzak. Om 2021 in stijl af te sluiten, trakteerde ‘Bigi’ ons ook nog op een samenwerking met JoeyAK, JayKoppig en Hekje31 op de track Wat denk je dat ik zoek.

Dit wil je niet missen. Zorg dat je er klaar voor bent. Morgen 4 Februari, 14.00 uur stipt. MPG! Ga het checken!

Delen: