101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Lil Kleine

  •  
20-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1522 keer bekeken
  •  
181600758_793912731236483_3763708319268957586_n

Een van de meest invloedrijke artiesten van de afgelopen jaren heeft zijn weg terug naar huis gevonden. Lil Kleine is back bij Barz! Voordat je morgen zijn Studiosessie checkt, nemen we je nog even mee terug in de tijd…

Lil Kleine en 101Barz hebben een lange historie. We zagen de Amsterdamse young boy voor het eerst in 2011 tijdens ‘Studiosessie 135’ van Lange Frans. In deze sessie opende hij de deuren voor twee, nu zeer succesvolle, artiesten: Lil Kleine en Donnie. Het feit dat de sessie van een legend als Lange Frans vooral wordt gekenmerkt door het allereerste optreden van Kleine zegt genoeg…

Na het optreden van de jonge Amsterdammer in de Lange Frans sessie was het Barz-publiek hongerig naar meer. Rotjoch nodigde Kleine in 2012 uit voor zijn eerste solo-sessie. De toen pas 17-jarige rapper liet Nederland weten ondanks zijn leeftijd een hoop barz in zijn arsenaal te hebben.

Later dat jaar verzamelde Rotjoch een team allstars voor een Megasessie. Kleine stond in deze sessie naast grote namen als Excellent, RQS, Jebroer, Emms, Keizer, Dret, Matarr, D-Double, Kleine Viezerik, Lastpac, Rasskulz, Scarface en Adje. Het zelfvetrouwen van de jonge rapper kon rekenen op gemixte reacties.

Niet veel later was Lil Kleine dan ook het ‘Talent van de Week’. Hij beschreef het leven in de Jordaan, zijn passie voor rappen en de invloed van André Hazes op zijn muziek. Deze ‘brutale snotneus’ bleek zo gek nog niet. Zijn zelfvertrouwen en soms brutale teksten typeert Kleine’s karakter, iets dat nu ook de eerdere haters steeds meer begonnen te waarden.

Dat Lil Kleine een van de beste nieuwkomers was op dat moment is nu wel duidelijk. Het kon dan ook niet anders dat hij genomineerd werd voor de State Awards in de categorie Rookie of the Year. Samen met Ronnie Flex, Scarface, Ares en Rasskulz, de andere genomineerden, killde de beruchte 101Barz Cypher.

De carrière van de rapper ging als een trein. Een nieuwe solo Studiosessie kon dan ook niet lang op zich laten wachten. Lil Kleine’s ‘Studiosessie 173’ is met ruim 3,1 miljoen views een van de best bekeken sessies allertijden. In deze sessie bracht Kleine uit het niets Bokoesam om een track van zijn nieuwe EP te presenteren. Classic shit!

In 2015 nam TopNotch het initiatief om jonge opkomende rappers en producers bij elkaar te brengen om samen een album te maken. Voor dit project maakte Kleine samen met Bokoesam, Def Major, Jandro, Idaly, Ronnie Flex en Jack $hirak de track ‘No Go Zone’. Barz schoot in ditzelfde jaar een clip voor deze track, dit was dan ook de laatste keer dat de Amsterdamse rapper te zien was bij 101Barz.

Morgen is Lil Kleine na 8 jaar terug bij 101Barz voor een IJskoude Wintersessie! Vind je zijn tracks ‘commercieel’ geworden? Wacht af, morgen gaat Kleine je het tegendeel bewijzen!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.