101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Jojo Air

  •  
13-06-2022
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
1246 keer bekeken
  •  
Jojo Air 101 l @Lowiegraphy-1

Het was niet de vraag of, maar vooral wanneer, Jojo Air zijn opwachting zou maken in de 101Barz studio. We kunnen ondertussen zonder enige twijfel concluderen dat hij een van de grootste talenten is die zich op dit moment beweegt in ons kleine kikkerland. Samen met zijn producers lijkt hij constant de juiste beslissingen te maken met juiste beat keuze en de manier waarop hij deze beats benaderd. Het resulteert keer op keer in hits. Zijn kwaliteiten zorgden er al voor dat hij zo een 2 maanden geleden te zien was in ons ‘Next Up’ item, maar nu is het tijd voor de volgende stap. Jojo Air gaat zijn eerste eigen sessie doen. Wij kunnen niet wachten! Morgen check je hem. 

De eerste keer dat mensen Jojo voorbij hebben zien komen is in 2019. In die tijd maakte hij compleet andere muziek dan dat hij deze dagen doet. Waar hij deze dagen zich vooral begeeft op bijna low-fi, rustigere intrumentals was dat in dat jaar anders. Jojo Air maakte drill tunes. ‘Vuitton’ en ‘Zjnoen’ zijn hier een paar voorbeelden van. Ook hier komt hij, net als tegenwoordig, keihard op. Toch is het niet te vergelijken met de tracks die hij nu maakt.

Na het uitbrengen van een aantal singles in 2019 valt het eigenlijk erg stil rondom de getalenteerde rapper. Tot hij plots midden ’21 opduikt met de track ‘Voor Jou’. Een nieuw hoofdstuk lijkt aangebroken voor Jojo. Hij lijkt een compleet nieuwe route ingeslagen te zijn. De tijdelijke pauze resulteert in een level up. Jojo opent zich en stelt zich kwetsbaar op. Het is alsof je naar een compleet andere artiest zit te luisteren. De ‘nieuwe’ Jojo wordt meteen gewaardeerd door iedereen die maar iets heeft met hiphop. Een nieuwe era voor Jojo lijkt aangebroken.

Jojo Air en producer KlikKlak lijkt een succesformule te zijn. De twee pakken door en brengen een paar maanden later 2 tracks uit. ‘Free’ en ‘This Side’ zijn twee voltreffers. De niet al te intense, maar rijke instrumentals vullen perfect aan. Jojo houdt vast aan het succes van zijn laatste single en houdt het echt. De durf van Jojo om zichzelf open te stellen en zichzelf kwetsbaar op te stellen betalen zich uit. Mensen waarderen de eerlijkheid en echtheid. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je dit ook kan uitspreken op een beat, maar daar heeft niemand meer twijfel aan bij hem. Iedere track lijkt een nieuw verhaal. Het is catchy, de productie is fantastisch en het is (opr)echt. Het werkt ontzettend goed en het creëert en nog grotere hype rondom de rapper.

De tijd die erop volgt is gevuld met nieuwe releases van de rapper uit Katwijk. ‘Constant Love’, ‘Dank God’ en ‘FaceTime’ zijn zomaar even wat namen van tracks die hij uitbracht. Stuk voor stuk parels op hun eigen manier. Hij weet iedere track iets nieuws te laten zien. Hij bewijst creatief en veelzijdig te zijn. Geen seconde verveelt en heeft een ongekende repeat-value.  De fanbase rondom de rapper blijft maar groeien en groeien. Iedereen is benieuwd naar zijn volgende move.

Dan doet hij plots iets heel speciaals. Hij maakt in samenwerking met zijn producer KlikKlak een eigen versie van de razend populaire track van Jnr Choi’s ‘Talking To The Moon’. Normaal een onmogelijke opgave, maar de twee hebben ervoor gezorgd dat vele mensen Jojo’s versie harder vinden dan de originele en dat is volledig te begrijpen. Jojo Air praat over een oude relatie. Hij is niet bang eerlijk te zijn en op gedetailleerde manier te beschrijven hoe hij er nu naar kijkt. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar het is echt en oprecht. De track viel niet alleen bij ons in de smaak, maar zo een miljoen andere mensen gingen er hard! Daarna konden wij niet anders dan hem een spot te geven in ons ‘Next up’ item. Hij neemt ons mee door zijn buurt en verteld ons meer over hoe hij begon etc. Ga dat item vooral nog even checken als voorbereiding!

Na zo'n succes, zo een hit, is het afwachten waar hij daarna mee komt. Kan het voldoen aan de verwachtingen? Nou, dat doet het. Jojo Air volgt ‘Talking To The Moon’ op met. De tune ‘Windy City’. Een samenwerking met MRD. Hier wordt ook gebruik gemaakt van een lo-fi sample die perfect uit de verf komt. Hierbij ook alle lof aan KlikKlak, want die weet keer op keer een keiharde beat neer te leggen. ‘Windy City’ is ijskoud.  Beide heren weten zich perfect te manoeuvreren over de fantastische beat. Ze vullen elkaar aan, vallen niet in herhaling en voegen beide ontzettend veel toe. Dus op de vraag: ‘Kan Jojo Air zo een groot succes opvolgen met een gelijkwaardige of zelfs betere track?’ Ja! Meer woorden hoeven wij er niet aan vuil te maken.

Morgen zie je Jojo Air shinen naast Rotjoch. Wat het ook gaat worden, het wordt legendarisch. Zorg dat je klaar bent.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.