101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: DINDIN

  •  
21-03-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1433 keer bekeken
  •  
DINDIN GTK FOTO

Het nieuwe seizoen is eindelijk aangebroken. We laten het koude, natte weer achter ons en gaan nu richting de zomer kijken. Het eind van de winter betekent ook tegelijkertijd het einde van de Wintersessies bij Barz. De eer om het nieuwe seizoen af te trappen is aan niemand minder dan DINDIN. Rechtstreeks uit Amsterdam-West komt hij naar Hilversum om voor de derde keer de studio te slopen. Check het morgen om 14.00 uur op ons YouTube kanaal!

Voor de derde keer is DINDIN naar Hilversum gekomen voor een studiosessie. De eerste dat hij naast Rotjoch stond dateert alweer uit 18’. De tweede sessie kwam een jaartje later. Beide sessies zijn met gemak over de miljoen heen gegaan en dat is best wel bijzonder als je kijkt naar de discografie van de rapper uit West. Als je gaat scrollen door de verschillende streaming platformen valt iets op. DINDIN heeft eigenlijk maar vier nummers uitgebracht waarop hij solo de beats slacht. Terug in 2017 bracht de rapper de track ‘Waarom?’ uit.  Sindsdien heeft hij nog drie andere singles uitgebracht, namelijk; Yemma, Blam Blam en Voor De Straat.

Op de laatste benoemde single ‘Voor De Straat’ doet DINDIN precies wat wij van hem hopen te horen. Een rauwe, donkere trap beat die volledig gesloopt wordt door de kenmerkende flow die DINDIN als de beste beheerst.  Voor de mensen die hem nog nooit gehoord hebben is het ook moeilijk om te beschrijven. Het is een soort mix van spoken-word en rap, maar ook weer niet. Mocht je hem nog nooit gecheckt hebben, wat ons sterk lijkt, doe dat dan direct even en kom er zelf achter.

Ondanks de weinige solocontent die te vinden is online, is het niet zo dat de man uit West qua muziek stil zit in de tussentijd. DINDIN is de afgelopen jaren op verschillende singles van andere artiesten verschenen. Niet alleen op tracks van Nederlandse collega’s, maar ook is hij te vinden op een x aantal Arabische projecten.

Naast het uitbrengen van muziek en het slopen van sessies is DINDIN druk in de weer met verschillende andere bezigheden.  Zo heeft hij ook zijn eigen slagerij waar hij druk mee in de weer is. Daarnaast is de rapper ook de oprichter en eigenaar van de Holland Soccer Academy. Een voetbalacademie die zich focust op de ontwikkeling van de fysieke, technische en tactische facetten van het voetbal. Ook ligt er een focus op de mentale ontwikkeling van de desbetreffende persoon. Je kunt dus zeggen dat DINDIN het belangrijk vindt om, naast te werken aan zijn eigen ontwikkeling, wil werken en bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de jeugd. Iets waar wij als 101Barz-zijnde alleen maar lof voor kunnen hebben.

Nu is het tijd voor de derde sessie van de Amsterdammer. Zijn eerste sessies werden ontzettend goed ontvangen door jullie, dus wij zijn heel benieuwd wat jullie van deze vinden. Er is één ding dat we sowieso kunnen melden. DinDin is gekomen om te vlammen, minder niet. Daarnaast heeft hij nog iemand als cadeau voor jullie meegenomen. Ali Ssamid krijgt van DINDIN de ruimte om nog fully-Arabisch te gaan spitten.

Check het morgen, 14.00 uur!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.