101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: DIKKE

  •  
09-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
HEADER artikel DIKKE
Ben niet die guy die niet zeker weet of die zeker weet. Kan je niet krap leven, heb je altijd breed geleefd. Zonder gouden lepel in de mond, nu vingers in de pap. Elke kans die je niet pakt, is een gemiste stap
DIKKE

Dikke hoeven we eigenlijk al helemaal niet meer voor te stellen. Begin 2021 was hij als ‘Talent van de Maand’ al eens te zien bij 101Barz. Dit, en zijn debuutproject ‘130 Kilo’ dat nog geen maand later verscheen, was voor Rotjoch genoeg reden om hem nog eens uit te nodigen, maar dan voor zijn eigen solo-sessie. Deze sessie werd, zoals stiekem al verwacht werd, erg goed ontvangen. Dikke koos ervoor om, in plaats van na al dit werk stil te zitten, door te pakken en ons eind van 21’ nog te blessen met zijn 2de project dat jaar: ‘Nooduitgang’. Dat Dikke een van de hardste werkers is is wel duidelijk, maar hoe begon het allemaal?

Het is 2005 als de 8-jarige Mohamed Eddahbi Agounad AKA DIKKE door de spullen van zijn broer gaat en hij 2 cd’s ziet liggen. Het zijn de twee hiphop classics: 50’s ‘Get Rich Or Die Trying’ en Biggie’s ‘Greatest Hits’. Vanaf moment het eerste moment inspireren de albums hem en dat is 17 jaar later nog steeds terug te horen. Vooral de laatstbenoemde zou een hele grote rol spelen in het vervolg van zijn carrière.

De tape ‘130 Kilo’ wordt erg goed ontvangen door het grote publiek. Hij weet te laten zien dat hij allesbehalve een one-trick pony is. Hij manoeuvreert zich zonder moeite over verschillende soorten stijlen beats. Van bekende old-school beats tot hedendaagse drill beats (paranoia), de meesten zijn geen opgave voor de Vlaamse rapper. Na de release van ‘130 Kilo’ pakt hij in een hoog tempo door. Naast verschillende singles zoals ‘Uit de L’ en ‘Troebele Visie’ doet hij ook verschillende samenwerkingen met andere artiesten als Moeman, Freddie Konings en Sam J’taime. Dit alles was een voorbode van wat er zou komen.

De singles in aanloop naar zijn album volgen zich in rap tempo op. ‘Troebele Visie’, ‘Paris Hilton’ en ‘XXL’ worden erg goed ontvangen bij het publiek. Uiteindelijk dropt DIKKE dan op 26 November eindelijk zijn project ‘Nooduitgang’. Op de tape laat de Belg weer eens blijken ontzettend veelzijdig te zijn. Daarnaast weet hij Adje en Josylvio te strikken voor zijn project en laat ze volledig tot hun recht komen. DIKKE weet zelfs met dit project op plek 7 te eindigen in de Belgische album charts.

Na zo’n jaar is het onmogelijk om DIKKE niet terug te laten komen naar de 101Barz studio. Vrijdag om 14.00 is hij weer naast Rotjoch te vinden op de plek waar die het beste is: achter de mic.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.