101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Cor

  •  
05-01-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
2024 keer bekeken
  •  
259888701_924103871877550_746655336138337258_n

Morgen trapt Cor officieel het Wintersessie seizoen af! De views van zijn vorige sessie gingen door het dak heen, dus na het droppen van twee albums wordt het tijd dat deze man weer eens langskomt! Wij zetten zijn carrière nog eens op een rijtje in deze ‘Get To Know: Cor’.

De Rotterdamse rapper Cor kwam begin 2020 de scene binnen met zijn track ‘Life’. Met zijn unieke stijl en rauwe teksten verraste hij het publiek en kreeg in een korte tijd een flinke aanhang. Zijn clips behaalde honderdduizenden views op YouTube en miljoenen streams op Spotify. Cor begon ook op te vallen bij andere artiesten…

In 2020 tekende hij bij het label Spow Business van 3robi. Toen de heren langskwamen bij Rotjoch voor een sessie viel Cor al snel op. Binnen de kortste keren steeg deze sessie, onder andere door Cor zijn energie, naar de miljoenen views. Dit was de eerste keer dat Cor herkenbaar in beeld kwam.

In de tracks die volgen verteld de Rotterdammer echte verhalen uit zijn verleden. De track ‘Weg Van Hier’ is hier een voorbeeld van en legt de fundering van zijn toekomstige tracks. We horen Cor openlijk over wat hij heeft meegemaakt en de consequenties die hij hiervan ondervindt.

De rapper boekt succes na succes en is klaar voor een volgende stap. Cor verlaat na goed overleg Spow Business. Cor is als een van de weinige artiesten erg open over zijn verleden. Bij ‘Danny Op Straat’ vertelt hij over vastzitten en de schade die hij nu nog steeds ondervindt van deze tijd. Met zijn tracks wil hij naast zijn eigen leven beteren ook de jeugd duidelijk maken niet hetzelfde pad te bewandelen.

In 2021 komt de Rotterdammer met zijn langverwachte debuutalbum ‘Weg Van Hier’. Deze plaat telt maarliefst 18 tracks en een hoop featurings. Onder andere Josylvio, Kevin, Idaly, Kempi en ook 3robi leveren hun bijdrages op Cor’s debuutalbum. Dat Cor een echte bar spitter wisten we al, echter laat hij op dit album ook een andere kant van zichzelf zien. In de winter van 2021 komt hij ook nog eens bij Rotjoch langs voor zijn eerste eigen Studiosessie. Cor’s Winteresessie 2021 was met ruim 3 miljoen views de best bekeken van vorig jaar.

2021 lijkt helemaal het jaar van Cor te zijn. De rapper komt in oktober vorig jaar al met zijn tweede album. Cor en producer Reverse sloegen de handen in een voor ‘Beloofd’. Wederom een album met veel bijdrages van onder andere Frenna, Henkie T, Ronnie Flex, Adje en OCS.

UPDATE 2023
Solo tracks lieten dit jaar even op zich wachten, maar niet zonder reden. In maart sluit Cor zich aan bij Noah’s Ark aan en released zijn eerste single onder het label, genaamd ‘Bijna’. De zomer was druk voor elke artiest, maar de Rotterdammer dropt tussendoor zijn volgende nummer ‘Ten Toes’. De laatste track kwam in september, want in samenwerking met Boef en Mula B wordt ‘Jongen Van De Straat’ uitgebracht. Verder had Cor nog enkele gastbijdrages op het album van ADF Samski, Mula B, Cho en Yurmain. 

Cor trapt morgen het Wintersessie seizoen van 2023 af met wederom een ijskoude sessie. Zorg dat je erbij bent, morgen 14.00, 101Barz!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.