101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Bokke8

  •  
23-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
658 keer bekeken
  •  
244745985_259546596076801_5032033438117016094_n
Zoals de klok thuis tikt, tikt die nergens, maar vaak ben ik niet eens thuis. Ben ik thuis, slaap ik uit en daarna er op uit. Ik ben spits voor me buit, deze tijd iets scherper. Ze wachten nog steeds tot ik slip. Jongens wachten nog steeds tot je pit. Of tot je niet thuis bent.
Bokke8

Het is nu tijd voor iemand die al meerdere malen te vinden was in de 101Barz studio. Deze week is het weer de beurt aan niemand minder dan Bokke8. Hij was al eens te horen in de 1OAK sessie samen met; Sevn, Lucass, Mensa, Philly en AG Blaxx, maar kreeg ook al de kans om zichzelf te laten zien tijdens zijn eigen sessie. Bij deze sessie werd hij, net als bij de 1OAK sessie, vergezeld door Philly. Samen wisten zij een iconische sessie op de mat te leggen. Nu is Bokke8 terug voor weer een eigen sessie, maar eerst stellen we hem nog even kort aan je voor!

De 23-jarige Anthony Swart, AKA Bokke8, groeide op in Amsterdam-Noord. Hier wist hij op jonge leeftijd al in aanraking te komen met hiphop, want zijn neef is namelijk een andere rapper: Lucass. Het was dus niet gek dat Bokke8 hier mee in aanraking zou komen. Op jonge leeftijd begon hij met rappen en wist zichzelf in de schijnwerpers te spelen door deel te nemen aan Sevn zijn ‘QIFESHbarz challenge’. Hiermee wist Bokke8 een ‘Meet & Greet’ te winnen. Dit zou de voorbode zijn voor wat eraan zou komen. Uiteindelijk wisten zowel Bokke8, als zijn neef Lucass, een contract te verdienen bij 1OAK, het label van Sevn.

Ze weten niet wie ik ben, dus laat staan wat ik heb meegemaakt. Ze zeggen dat ze mij kennen, maar kennen alleen mijn naam. Ik vroeg niemand om hulp, moeilijke tijd heb ik alleen doorstaan. Ken zoveel tegenslagen, maar ik bleef op beide benen staan, maar heb geleerd wat je niet breekt maakt je sterker. Ben niet op me mond gevallen, is er iets laat ik het merken’
Bokke8

In 2018 brengt hij zijn eerste single uit onder 1OAK. Deze single kreeg de toepasselijke naam: ‘Start’. De eerste single wordt opgevolgd door een samenwerking op een FT op de single van Mensa: ‘China White’. Bokke weet op beide tracks een grote indruk achter te laten en liefhebbers krijgen hem direct op de radar. Niet veel later weet hij zal zijn eerste 101Barz-sessie te scoren. Hij nam Philly mee en de rest in geschiedenis. Hij weet vervolgens ontzettend goed gebruik te maken van de aandacht die hij heeft vergaard door zijn releases en 101-sessie. Nog geen twee weken na zijn Studiosessie brengt Bokke zijn debuut project ‘Ocho’ uit. Met singles als ‘Uno’ en ‘Pijn’ wist hij met groot gemak een berg aan streams binnen te hengelen en ze zorgden ervoor dat niemand meer om hem heen kon.

In de jaren die daarop volgde weet Bokke8 de aandacht vast te houden door verder te gaan met het droppen van nieuwe content. Singles en samenwerkingen volgen elkaar in een rap tempo op. Meerdere singles gaan met gemak over de miljoen heen en dus is het weer afwachten op het volgende project. Deze zou uiteindelijk in 2021 zijn opwachting gaan maken. Het project krijgt de naam ‘Swart’. Bokke8 koos ervoor om het gehele project zonder enige ft’s te maken. Hij weet zich zonder moeite staande te houden op de 9-track tellende EP.

In de tijd na de release van zijn tweede project is de honger blijkbaar nog niet weg. Hij blijft muziek uitbrengen, maar een ding miste nog: Een nieuwe 101Barz sessie. Het heeft even mogen duren, maar de tijd is eindelijk gekomen. Aankomende vrijdag is hij te zien naast Rotjoch voor een ijskoude Wintersessie

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.