101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Berry Oost

  •  
16-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1310 keer bekeken
  •  
Berry ins en outs-3

Deze vrijdag staat Berry Oost opnieuw achter de 101-mic voor een Studiosessie. Naast rappen is deze Rotterdammer ook een meester in het maken van clips; van alle markten thuis dus. Wie is deze creatieveling precies en waar komt hij vandaan? Get to know Berry Oost!

Berry Oost kwam de scene binnen als Berry. Vanuit woede en opgekropte emoties begon hij met rappen. Een van zijn eerste tracks is ‘Zeg Nix’ uit 2013. In de jaren daarna werkte hij samen met veel grote artiesten. Onder andere Mula B verscheen op een van Berry’s eerste tracks. Zijn teksten zetten veelal een kritische toon. Kritisch op zichzelf, anderen en de maatschappij. Ook zijn liefde voor voetbalclub Feyenoord is met regelmaat terug te horen in zijn tracks.

Al zijn onzekerheden, gevoelens en woede schreef hij op, en werd vervolgens omgezet werd in muziek. Met zijn talent voor tekst schrijven dropte Berry track na track. In de Zomer van 2015 was Berry voor het eerst bij Rotjoch te gast in de Barz-studio voor een Zomersessie. Samen met de buurt presenteerde hij deze uitgesproken sound van Rotterdam-Oost aan het Barz-publiek. Met deze sessie zette de rapper zijn unieke stijl op de kaart.

In 2017 tekent Berry Oost bij Bonne Chance MUSIC. Dit gaf de Rotterdamse rapper de motivatie die hij nodig had. In ditzelfde jaar stond de rapper uit Rotterdam-Oost samen met Qucee, Kaascouse, Sam J’taime en Minitrapper in de Barz-studio voor de Bonne Chance zomersessie. De eerste track die hij uitbrengt onder het label is ‘Levels Vandaag’.

In 2020 brengt Berry zijn tweede album ‘Confessies En Dromen’ uit. Op deze elf tracks tellende plaat werkt hij samen met Wilde Westen artiesten Kingsize en Bartofso. Berry maakte overigens als clipmaker een reeks aan clips voor de boys van Wilde Westen. Om het album ‘Confessies En Dromen’ album te presenteren stond hij in de zomer van 2020 opnieuw naast Rotjoch voor een sessie.

In april van dit jaar dropte Berry de track ‘Laten ’t Lukken’. Is zijn Studiosessie het startschot van een nieuw Berry Oost project? Vrijdag om 14.00 check je zijn gloednieuwe Studiosessie, stay tuned!

Delen: