101Barz

Get to know: Ashafar

  •  
28-02-2022
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
459 keer bekeken
  •  
158836267_213323500544248_4642248847441975200_n
'Op een TMAX weg. Air Max aan, in m'n zak tien K en ik draag Nike Tech. In de stu ben met Sali. M'n ogen bedekt en ik voel me Très’
Ashafar

"Breng Ashafar", "we willen Ashafar!" We hebben jullie comments gelezen en hier is hij dan eindelijk weer. Ashafar stapte deze week weer de 101Barz studio in voor een hele frisse Wintersessie. Een vreemde in onze studio is hij zeker niet, want dit is alweer de derde solo-sessie die hij komt doen. Daarnaast maakte hij ook al een vertoning in de Hella Cash sessie van 18’. Aankomende vrijdag is de sessie te vinden op ons YouTube kanaal, maar voordat het daarvoor tijd is nemen wij jullie nog even mee in de glansrijke carrière van de rapper uit Naarden.

Ashafar timmert ondertussen al een aantal jaren hard aan de weg en dat heeft ervoor gezorgd dat hij niet meer is weg te denken uit de Nederlandse hiphop scene. Iedere rapper begint zijn/haar carrière op een eigen manier, maar Ashafar zijn reis begon bij zijn lokale buurthuis. Op deze plek hadden ze namelijk een kleine studio. In deze studio begon Ashafar, samen met vrienden, aan het maken van zijn eerste tracks. Zijn inspiratie haalde hij van verschillende plekken. Hij werd in de begintijden, en nog steeds, geïnspireerd door artiesten zoals; Lijpe, Drake en Chris Brown. Daarnaast heeft de Franse scene een grote invloed gehad op de start en het vervolg van zijn carrière als rapper.

Ashafar wordt door zijn vrienden gemotiveerd om zijn teksten op te nemen in de studio. Na het maken van een aantal tracks en het plaatsen van wat video’s op zijn Instagram wordt hij benaderd door Zonamo om een sessie te komen doen. Zij waren onder de indruk van de kwaliteiten van de jonge Ashafar en besloten hem linearecta te tekenen bij hun label. Dit was voor de rapper ook een teken om de knop om te zetten en het muziek maken op één te zetten. Zijn eerste clip bij het label kwam niet veel later en heette ‘De Streets’. Dit was meteen een groot succes en de teller staat ondertussen al op de 1,5 miljoen views. Niet verkeerd voor een eerste clip..

‘Nu zie je me lachen, maar heb tijden dat het minder ging. M'n drerrie roekeloos dus het kan zijn dat die naar binnen springt. Sta niet in m'n weg, ik moet zorgen dat ik doekoe vind’
Ashafar

Na een tijdje te hebben gebivakkeerd in het kamp van Zonamo besloot Ashafar dat het tijd was voor een volgende stap in zijn carrière. Deze stap kwam in de vorm van het tekenen van een nieuw contract bij het label van Josylvio: Hella Cash. Een compleet verassende stap was het voor sommige niet. Josylvio en Ashafar waren namelijk geen vreemde van elkaar. Beide groeide ze op in dezelfde buurt, maar Josylvio kwam er later pas achter dat Ashafar was begonnen met rappen. De sessie die hij deed bij Zonamo was voor Josylvio eigenlijk de introductie.

Onder toeziend oog van Josylvio en Hella Cash weet Ashafar zijn bliksemstart nog harder te accelereren. Het eerste project dat Ashafar, in samenwerking met Hella Cash, uitbrengt is de tape ‘Asha’. Met nummers als ‘Panamera’ en ‘Fastlife’ weet hij zichzelf in de kijken te spelen bij het grotere publiek. Hij weet alle twijfels rondom zijn naam weg te nemen en neemt zijn vaste plek in in de game. In de jaren die daarop volgen weet Ashafar drie andere projecten uit te brengen. ‘La Vie’, ‘Mocro Sh*t’ en ‘Etappes’ worden allemaal nog uitgebracht onder Joost zijn label. ‘Nike Tech’, ‘Givenchy’ en ‘Tot Laat’ zijn zomaar even wat namen van tracks van de vele projecten. Met deze tracks weet hij een berg aan streams binnen te harken. Tevens kreeg hij ook meerdere spots op het Hella Cash Vol. 2 album. In samenwerking met artiesten als KA, D-Double en Josylvio weet hij meerdere hits te scoren.

Eind November vorig jaar dropt Ashafar het project ‘Etappes’. Dit zou de slotsom zijn voor de samenwerking tussen de twee kampen. Een aantal jaar na het besluit om een samenwerking aan te gaan met Hella Cash kiest Ashafar ervoor om zijn pad independent voor te zetten. Over de scheiding met zijn label zegt Ashafar het volgende: "Ik vind dat ik nu op een level zit waarop ik voor mezelf moet gaan", legt hij uit aan Nordin. "Ik heb het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in mezelf en ik denk dat het nu tijd is voor mij om de scene op te eten."  

Met deze mindset begon Ashafar aan zijn carrière als independent artiest. Met de track ‘Voor Jou’ samen met Trobi en zijn inspiratie Lijpe geeft hij het startschot voor het nieuwe hoofdstuk in zijn leven. In de korte tijd die daarop volgt weet hij in een ongekend tempo verschillende singles uit te brengen. De laatste single die hij uitbrengt is weer een samenwerking met hitmaker Trobi en niemand minder dan Ronnie Flex. Het nummer ‘Wishlist’ staat nog geen twee weken online, maar doet het toch erg goed als je kijkt naar de cijfers.

‘Heb veel op m'n wishlist, soms doe ik of er niks is. Hierbuiten is het duivels bro, m'n jongen binnen mist niks. Asha ziet alles, maar moet doen alsof 'ie blind is. Ey, ik heb met weinig hier een binding’
Ashafar

We kunnen ondertussen wel zeggen dat we hier niet met zomaar iemand te maken hebben. Aankomende vrijdag gaat Ashafar nogmaals even laten zien waarom zoveel mensen vroegen om een nieuwe sessie. Zorg er dus voor dat je het in je agenda zet en mis niks!

Delen: