101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Architrackz & Bryan MG

  •  
14-02-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
180 keer bekeken
  •  
A&B WS

Voor de vaste 101-kijker zijn Architrackz en Bryan MG allesbehalve onbekende. Beide artiesten maakte al hun verschijning in onze studio, maar nooit samen. Toch is de samenwerking tussen de twee geen verassing. De twee brachten de afgelopen jaren op verschillende momenten al samen singles uit. De samenwerking is er een die je niet vaak op zo een niveau voorbij ziet komen, dus het was hoogtijd om de twee uit te nodigen om samen een Wintersessie te doen. Voordat de twee te zien zijn op jouw beeldscherm, stellen we ze eerst nog even aan je voor. 

Architrackz

‘Zit al een week in quarantaine, kan er niet aan wennen.'k Heb een bad girl op Houseparty leren kennen. Voor die bad man romance, kan je Architrackz bellen. Zeg "Rutte het is safe, kan je naar me toe rennen?
Architrackz

Architrackz maakte ooit in 2012 zijn 101-debuut bij ‘The Next Mc’ waar hij de legendarische woorden uitsprak: ‘Dwayne Meerzorg. Ik wil niet stoer doen, maar dat ben ik!’  Helaas voor hem won hij die strijd destijds niet, maar achteraf heeft hem deze route misschien wel meer opgeleverd.

In 2018 dropt Architrackz een collab met Adje op de plaat ‘Alles Groot’. Dit bleek zijn startschot te zijn voor de storm aan materiaal die in aankomst was. Zijn solo debuut album kon op een gegeven moment niet meer uitblijven. In Augustus van 2018 is het dan eindelijk zover. ‘Dashawn’ is de naam van zijn eerste album en tegelijkertijd een hommage aan zijn zoontje. Op de plaat staan vele samenwerkingen met andere artiesten. Zo maken Priester, Mula B, Chivv en Bryan MG een verschijning. Dit album wordt ontzettend goed ontvangen bij het grote publiek. Door de grote aandacht rondom hem kon het natuurlijk niet uitblijven dat die zich ook snel mocht bewijzen in onze 101Barz studio.

Het is game time. Ik ben recht door zee, lieve schat ik moet straight zijn. We checken elkaar al lang, al lang. Ze zegt me: ''Architrackz is een spange man''. Zet het in positie, badam, badam.
Architrackz

Hierna konden we niet meer om Architrackz heen. Een jaar later komt ‘Archi’ met zijn tweede album: ‘Blessings & Life Lessons. In de tijd na dit project volgen de singles zich in ongekend tempo op en weet hij nog een studiosessie te scoren. In 2021, net voor de release van zijn 3de  album ‘Surinaams Goud’,  is hij ook voor de 3de keer te zien in de 101-studio.

Nu is het 2022 en de werklust van Architrackz is net zo hongerig als voorheen. Dit jaar heeft die alweer twee singles weten de droppen met een andere artiest. Wie is die artiest? Je raadt het al: Bryan MG.

Bryan MG

’Welcome to my lifе, j'vis ma vie. Ik ben op dough, ik ben op papiеr. Ze pompen m’n tunes daar nu in Paris. Alleen guap heb ik in vizier. Ben met 3robi, da’s dynamiet’’
Bryan MG

Met over een miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify kunnen we wel zeggen dat Bryan MG erg goed bezig is. De geboren Belg is een koning in het schrijven van refreinen en dat hoor je terug. Hij kan zich met verschillende talen uit de voeten. Nederlands, Engels en Frans zijn geen probleem voor hem en dit zorgt ervoor dat geen nummer hetzelfde is.

Na het droppen van verschillende singles was het in 2018 tijd voor het debuut project, genaamd: MGSEASON. Hiermee zette hij zichzelf officieel op de kaart. Met samenwerkingen van onder andere LouisVos, WAWA en uiteraard Architrackz. Het album was een succes en dus wat het wachten op het tweede seizoen in deze serie.

Twee jaar later was het dan eindelijk zover. Het vervolg in de serie was er: MGSEASON2. Met een arsenaal aan ft’s waaronder Frenna, Chivv en wederom Architrackz weet Bryan MG met gemak miljoenen streams binnen te harken. Het is dan ook niet vraag of hij een 101-sessie verdient maar meer wanneer die die krijgt. Het antwoord op die vraag wordt kort daarna al gegeven, want niet veel later is Bryan MG voor het eerst te vinden naast Rotjoch voor zijn wel verdiende sessie.

’Waarom kom ik vrouwen zoals jou niet tegen in mijn life? Weet niet wat je met me doet, ik denk aan jou heel de night. En baby baby baby, if I'm wrong, correct me right. Soms ben ik heel impulsief, en zet mijn feelings aan de side voor jou
Bryan MG

Aan de MGSEASON-reeks kwam in Juli 21’ een voorlopig einde toen Bryan MG zijn album Bryan uitbracht. Dit 19-track tellende album is een trofee voor Bryan zijn harde werken en grinden van de jaren daarvoor. Het is een passend vervolg op de serie die eraan vooraf ging. Met samenwerkingen van onder andere Ronnie Flex, Mula B, Yssi Sb en Sevn weet Bryan zichzelf nogmaals te onderscheiden en liet geen ruimte meer over voor twijfel aan hem.

Nu zijn Architrackz & Bryan MG, die al talloze succesvolle samenwerkingen hebben uitgebracht waaronder: All Dem Girls, Champion Body en Hard2Get, eindelijk samen in de studio om hun krachten te bundelen voor het 101Barz publiek. Wat we precies kunnen verwachten weet niemand, maar wat we wel zeker weten is dat ze sowieso met vuur gaan komen.

Check de studiosessie van de mannen morgen om 14.00 uur!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.