101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Franse trap treedt over de grens

  •  
19-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
625 keer bekeken
  •  
Frans

Een lijstje van populaire Franse (t)rappers

Terwijl de mainstream in Nederland is verknocht aan Stromae’s vrolijke popmuziek, gaat de duistere rapmuziek uit Frankrijk internationaal ook niet ongemerkt. De Franse rappers worden steeds bekender en niet alleen in het binnenland. Ook in Nederland wordt er onder de hiphopfans geluisterd naar de rauwe sound die de Fransozen brengen en haalt menig rapper zelfs duidelijk inspiratie uit de muziek. Maar bij wie moet je zijn? 101Barz zet een paar rappers uit het land van wijn en stokbrood op een rij.

Booba

Booba is misschien wel het grootste succesverhaal in de Franse rapgame. In 2000 bracht hij samen met de rapper Ali onder de naam Lunatic zijn eerste album uit en zestien jaar later is hij nog steeds niet weg te denken uit de scene. Niet alleen zijn platen gaan goud, maar hij koppelde ook zijn naam aan een sieradenlijn.

Kaaris

Parijs is voor de toerist ‘de stad van de liefde’, maar na het luisteren van Kaaris krijg je een heel ander beeld van de Franse hoofdstad. Guns, bivakmutsen en een agressieve delivery geven het perfecte beeld van Kaaris’ muziek. Het is duister. Zelfs zo duister dat de kleuren in de meeste videoclips gewoon niet tevoorschijn durven te komen. 

LaCrim

De Algerijnse rapper LaCrim is ook onderdeel van Def Jam France. Hij is net zo boos als zijn labelgenoot Kaaris, maar heeft toch zijn eigen vibe. Hij heeft in de afgelopen vier jaar al vijf projecten in de vorm van albums en mixtapes uitgebracht. 

Gradur

Gradur is een rapper met een Kongoleze achtergrond die bekend werd door zijn ‘Sheguey’-reeks. De eerste in de reeks sloeg aan en inmiddels is hij al voorbij het tiende deel. ‘Sheguey’ betekent kind van de straat in de straattaal van Kongo.

MHD

MHD doet een soortgelijke reeks als Gradur en noemt dit ‘Afro Trap’. Trap is op het moment immens populair en MHD geeft er zijn eigen draai aan. Hij combineert het met Afrikaanse muziek en is hiermee ook buiten Frankrijk bekend mee aan het worden. Hij staat namelijk dit jaar ook op Encore Festival en zal binnenkort ook een show geven in de Melkweg.

Niska

In Frankrijk staat Niska bekend om zijn dansjes in zijn videoclips. Terwijl zijn muziek agressief klinkt, geeft zijn manier van bewegen er een komische noot aan. De Kongoloze Niska tekende vorig jaar een deal bij Universal Music Group.

XVBarbar

Wat krijg je als je de dansjes van Niska en de agressiviteit van zijn delivery vermenigvuldigd? XVBarbar. Dit is een groep agressief rappende guys met verschillende afkomsten die de straat en de club serveren met hun tracks.

PNL

PNL staat voor Peace N’ Lovés en bestaat uit de twee broers Ademo en N.O.S. Terwijl de meeste Franse rappers hard en direct klinken, hebben de mannen van PNL een zingende flow gedrenkt in auto-tune.
Als je toch bezig bent, check dan ook even Pso Thug , SIBOYGuy2Bezbar , SCH  en Djadja & Dinaz
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.