101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Esko, gevonden wat kwijt was

  •  
28-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1454 keer bekeken
  •  
Esko is al jarenlang een begrip in de Nederlandse hip-hop scene, maar hij is er de afgelopen tijd even uit geweest. Dit jaar is hij back and better than ever, maar het produceren gaat op een lager pitje. Het is tijd voor meer bars by Esko! Er zit natuurlijk een project aan te komen en vandaag krijg je een sneak peek. Zijn Studiosessie is vanaf 14.00 te zien om ons YouTube-kanaal, maar je kunt nu alvast meer lezen over the man of the hour…
Op 9-jarige leeftijd begint Esko met het luisteren naar hiphop. Uiteindelijk inspireren artiesten als Nas, 50 cent en Eminem hem uiteindelijk om ook de pen op te pakken. Nadat alle vindbare internet beats gekanteld waren, besloot hij zelf te gaan produceren met Fruity Loops. Bij het lokale jongerencentrum was hij een uitblinker, wat ook Bart van Houten zag. Bart was in het verleden de manager van Osdorp Posse en wilde zijn ervaring en kennis gebruiken om Esko te begeleiden. Toch zijn de twee niet samen in zee gegaan, maar dat zou in de toekomst veranderen.
Fast forward; Esko’s producties sloegen aan, dus besloot hij zich minder te focussen op rappen. Rond 2013 produceerde hij veel voor ariesten als Negativ, Keizer en Bokoesam. Nega gaf hem zelfs de kans om zich voor het eerst te bewijzen bij 101Barz. Zijn gekke beats- en bars bliezen door je speakers, maar ook door die van Bart, die na al die jaren weer contact op neemt met Esko. Goede gesprekken volgde en Van Klasse werd het resultaat.
De rest is geschiedenis! Esko behaalde binnen een paar jaar bijna alles wat er te behalen valt. Met de scene aan zijn voeten, zakte de moed in z’n schoenen. De pieken waren sky high, maar voor zijn eigen gezondheid moest de rem erop. Na een fysieke en mentale transformatie ging hij in januari in gesprek met Fernando en vertelde hij o.a. over zijn afwezigheid, maar ook over zijn grote return. Één ding was duidelijk: Esko heeft in zichzelf gevonden wat hij was kwijtgeraakt!
Binnenkort kunnen we een album van hem verwachten. Dit jaar dropte hij al twee tracks, waaronder een met tweemans Josylvio. We moeten nog wachten op een officiële releasedatum, maar tot die tijd kunnen we zijn nieuwe Studiosessie beseffen! Be sure to check it out vanmiddag om 14.00…
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.