101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Era, tijd voor de Ram

  •  
23-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
Era brengt vandaag zijn zesde bezoek aan 101Barz! Het is al meer dan een jaar geleden dat we hem voor het laatst zagen bij Rotjoch in de studio. Tijd om daar verandering in te brengen, maar laten we hem eerst beter leren kennen…

Zolang dat Era’s hart klopt op de maat van Biggie’s platen, zijn z’n muzikale ambities B.I.G. Het begon met freestylen in de schoolpauzes en het schetsen van plannen tijdens de les. Era had geen oor voor de docenten, want zijn leermeesters waren te vinden in de CD-kast van zijn oom.
In 2011 verschijnt zijn eerste clip ‘Swag is Kantjes’. We zien een 18-jarige Era vol jeugdig enthousiasme strooien met creatieve punchlines. Ook zien we een jonge Architrackz aan zijn zijde in de videoclip.
In 2014 maakt Era zijn officiële debuut bij 101Barz. Eerst zagen we hem naast Bokoesam, maar toen je dacht dat je safe was, kwam hij solo terug in de zomer erna. Era’s eerste mixtape ‘Njaah’ volgde snel. Op het project horen we naast veel producties van Esko, ook het gouden duo Era & Juicc in actie!
Als voorproefje van hun gezamenlijke tape, brengen ze in 2016 het trap geluid uit Amsterdam-Oost naar Rotjoch’s studio. Je hoeft geen scheikundige te zijn om de chemie te zien tussen de twee. Je hoeft ook geen Emms te zijn om te zien dat dit broederliefde is. Al is Juicc natuurlijk niet zijn échte broer, die heeft Era vandaag meegenomen naar de studio! Niet zomaar natuurlijk, want zijn kleine broertje is z’n grootste motivatiebron. Op zijn EP ‘Nieuw Begin’, heeft hij een track toegewijd aan de speciale band die ze delen.
Vrijdag kunnen we zijn eerste album verwachten, wat in het teken staat van zijn Ram-sterrenbeeld, maar eerst rapt hij de sterren van de hemel op je beeldscherm! Era’s Studiosessie is vanmiddag vanaf 14.00 te zien. Be sure to check it out!

Meer over:

era, #magazine
Delen: