101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Ella John, rauw op je dak

  •  
16-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
259 keer bekeken
  •  
Vandaag zien we Ella John na 2,5 jaar terugkeren bij 101Barz. Bij haar Zomersessie in 2018 was Rotjoch’s studio een behoorlijke hotspot – we praten dan niet over 4G, maar het spitten van flames. Nu is het tijd voor winter dingen! Dat is ook geen probleem voor Ella, want in haar nieuwe sessie is ze is net als hagel; ze komt koud, hard en rauw op je dak.
3 maanden voor haar eerste bezoek, was ze 'Talent v/d Maand' bij 101Barz. We bezochten haar in Wormerveer, de plek waar ze op haar 6e naar verhuisde vanuit de Bims. Ook nam ze ons mee naar APSU studio, waar ze in 2015 voor het eerst binnenkwam als stagiaire bij de hip-hop stichting ZSAlliance. Nu is ze er elke dag te vinden met haar grootste inspiratiebron- en broer John Negus. Ook is het dé plek waar Ella haar 3 EP’s schreef en opnam.
Vanaf jonge leeftijd vloeit er inkt uit Ella’s pen in de vorm van verhalen. Deze werden rapteksten in groep 6. Muziekcultuur ging er vroeger ook al met de paplepel in, maar er is niemand die haar deze stijl heeft voorgeschoteld. Ze heeft veel inspiratiebronnen, maar ze weet zelfstandig verschillende sounds te mengen en eigen te maken. Zo horen we veel dancehall- en trap invloeden, die op creatieve wijze worden gecombineerd. Uniek is dat ze de wilde en energieke tracks vaak bedenkt in momenten van zen, zoals op een bankje in het park.
Eind-vorig jaar hoorde we Ella nog op So So Lobi 2 en op de SMIB-tape, maar nu lijkt ze weer 100% gefocust te zijn op haar eigen projecten. Ze bracht dit jaar al 2 harde tracks uit met AlexandeRaheem, wat onze hoop voor een album vergroot. Maar laten we niet te hard van stapel lopen. Eerst zien we haar in een gloednieuwe Wintersessie! 14.00, ga het beseffen…

Meer over:

#magazine, #ellajohn
Delen: