101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Een wrap-up van het zomersessie-seizoen

  •  
02-10-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Een wrap-up van een zomersessie-seizoen

Hete sessies op koude dagen

Een dag als deze doet je terugverlangen naar de zomer. De regen valt met bakken uit de lucht en je moet een serieuze sprint trekken om niet druipend van de regen aan te komen bij je werk, school of stage. Als onderdeel van 101Barz is het not doneom die vreselijke reis te maken zonder goede muziek in je oren en in mijn geval is daarin dan ook geen uitzondering. Het doet me denken aan de lange reeks van zomersessies die de afgelopen maanden plaats hebben gevonden in de booth van Barz en mij nu door deze sombere dag heen helpen.
MocroManiac
Eén van de eerste sessies van de inmiddels afgelopen zomer was die van MocroManiac. De artiest van Topnotch kwam langs in de studio in aanloop naar zijn album ‘MANIAC’ en dat deed hij met verve. De waardering voor de sessie was groot bij de achterban en dat blijkt nog maar eens uit de viewteller die na één seizoen al op een ruime 1,3 miljoen kijkers staat. Ook MocroManiac liet duidelijk blijken dat hij rent. Hij echter, rende voor de ‘money’ en niet voor de regen.
 

Winne & Feis
Het zou voor de hand liggend zijn om als volgende sessie die van Lijpe te noemen. De Utrechter bracht vuur in de studio en blonk deze zomer uit in views, maar er is een andere die ook benoemd dient te worden. Levende raplegendes Winne en Feis kwamen namelijk langs en dat bracht torenhoge verwachtingen met zich mee. Elf jaar geleden waren ze ook aanwezig en dat bleek later een der meest klassieke sessies ooit. Het overtreffen van die dag leek dan ook lastig tot onmogelijk, maar toch brachten de heren het er weer goed van af. Ook deze sessie was in aanloop naar een album, Winne zijn ‘Oprecht Door Zee’, maar Feis zijn aandeel was minstens zo groot. Met een view-count van ruim een half miljoen mag ook deze sessie gerust een succes genoemd worden.
Sevn Alias
Een week later verscheen een nieuwe zomersessie en opnieuw was dat er niet zomaar een. Sevn Alias kwam langs en ook hij deed dat voorafgaand aan een album: ‘Recasso’. Het werk werd lang daarvoor al aangekondigd door de Amsterdammer, maar zoals een echte kunstenaar betaamd nam hij de tijd voor zijn kunst. Tijdens zijn sessie verklaart ook Sevn altijd ‘te rennen tot laat’ en dus is ook hij ready voor de komende maanden. Zijn bijdrage in de studio werd alom gewaardeerd en staat na anderhalve maand op bijna 700.000 views. Ook zijn album werd, na eerder ‘Precasso’ en ‘Picasso’, geprezen. Niet alleen binnen hiphop-Nederland, maar ook door een onafhankelijke krant als de Volkskrant.
Jonna Fraser
De sessie die begin september verscheen van Jonna Fraser mag op een koude dag als vandaag niet ontbreken. Waar de Zaandammer bij veel mensen vooral bekend is vanwege zijn singles die negen van de tien keer de radio halen, liet hij in de studio nog maar eens merken dat hij veel vuur kan brengen tijdens de koude dagen wanneer hij het op het een rappen zet. Jonna gaf tijdens de sessie als klapper op de vuurpijl alvast een voorproefje op de single ‘La Vida Loca’, die inmiddels al uit is en op zijn nieuwe album zal verschijnen. De rapper wordt gewaardeerd, getuige de 350.000 views die hij binnen een maand genereerde.
Bartofso
De zomersessie-reeks werd afgesloten door Bartofso, also known as ‘Akkabouz 3000’. Op de dag van de release van de sessie werd ook zijn nieuwe album uitgebracht. ‘Majin Bouz’ kent vijftien tracks, waarvan Bartofso negenmaal te horen is met een andere artiest. Tijdens de sessie kwam Akkabouz opdagen met 3robi en Mula B, zijn kompanen van Wilde Westen. Met 330.000 views binnen anderhalve week betekende het tevens een waardige afsluiter van een nieuw zomersessie-seizoen.

Meer over:

#magazine, zomer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.