101Barz

Drovideo brengt zijn 100ste videoclip uit

  •    •  
19-04-2015
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
Drovideo - 100 Clipz

‘’100Clipz’ geeft de loop aan van mijn carrière’

Als je geen video van Drovideo hebt, dan hoor je er als rapper tegenwoordig niet echt bij. Hij is in de Nederlande hiphopscene bekender dan sommige rappers zonder ooit achter een microfoon te staan. Nee, Dro besloot om achter een camera te gaan staan en heeft inmiddels de mijlpaal van 100 videoclips bereikt. 
Dwight Burnet, beter bekend als Drovideo, begon al jaren geleden met het schieten van videoclips. Zijn bekendheid begon pas echt met het succes van Hydroboyz. Zelf had hij nooit verwacht dat hij ooit nog eens zijn honderdste clip zou bereiken. “Ik heb nooit besloten om video’s te gaan maken. Het kwam gewoon op mijn pad. Ik ben random clips gaan schieten voor Hydro en vanuit daar werd het steeds meer,” zegt Dro. “Ik had helemaal geen visie, geen plan. Ik ben het gewoon gaan doen. Vanaf BesefieksTV en toen Jostakid een logo voor mij maakte, nam ik het serieuzer.”
Serieus nam hij het zeker en voor de track ‘100Clipz’ benaderde hij verschillende artiesten. Het rijtje artiesten dat Drovideo wist te strikken voor zijn persoonlijke ‘anthem’ is bijna even indrukwekkend als de video zelf. Zo staat de gehele groep Hydroboyz op de track, die begin 2014 uit elkaar is gegaan. Verder staan Kalibwoy, Rasskulz, Innecent, D-Double en Kingsize op de track. Dit arsenaal aan lyrics wordt ondersteund op een beat van niemand minder dan Esko. Als kers op de taart mixte DJ Drivah enkele shout-outs aan elkaar en doen 4shobangers en Rotjoch nog een persoonlijke introductie. TB mixte en masterde het geheel. Waarom hij deze artiesten vroeg, was voor hem een no-brainer. “Het zijn de mensen met wie ik ben begonnen. De track is tot stand gekomen uit wederzijds respect. Hydroboyz stond aan de basis en in die tijd heb ik ook heel veel met Rasskulz en Innecent gedaan. Kalibwoy staat op de hook, want hij is de persoon die mij de naam Addi Editaah gaf. Ik ken hem al lang en het moest een keer gebeuren. Toen ‘The Next MC’ kwam ben ik veel met D-Double gaan werken en hij paste ook in het plaatje. Tegenwoordig doe ik veel voor Wilde Westen en daarom heb ik Kingsize gekozen,” zegt Dro. “De track geeft de loop aan van mijn carrière.” 
Dat de ambities van Drovideo ver reiken is duidelijk. De hele Nederlandse scene heeft ooit Dro aan de andere kant van de camera gehad, maar met welke artiest zou Dro zelf graag willen werken. “Ik heb meerdere dingen waar ik van houd. Ik houd van hoodshit en zou wel een keer een video willen doen voor Migos. Aan de andere kant zou ik ook wel een keer iets creatievers willen maken, Travi$ Scott bijvoorbeeld. Of een grote naam zoals Diddy. Ik zou zoveel willen doen. Teveel om op te noemen.” 
Nu de honderdste video een feit is, is Dro klaar om de volgende stap te zetten. “Ik ben nu bezig met een nieuw project samen met Rotjoch, Work On Road,” zegt Dro. “Naast Work On Road zijn Rotjoch en ik ook bezig met een shortmovie, die dit jaar nog gaat uitkomen. Dat is de eerste stap naar film, maar we houden ons al bezig met nieuwe concepten. Natuurlijk blijft Drovideo en zal ik clips blijven maken voor de Nederlandse rapgame, maar ondertussen focus ik me ook op andere dingen.”
Delen: