101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Dorentina en Kosso zijn Beauty and the Beast

  •  
10-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1670 keer bekeken
  •  
Voor de eerste keer in de geschiedenis van 101Barz hebben we een koppel te gast. Kosso & Dorentina zijn namelijk langsgekomen voor een sessie, maar zoals je waarschijnlijk wel weet zijn de twee niet samen begonnen met muziek.
Ongeveer 6,5 jaar geleden kwam Kosso als jongen van 16 samen met Rambo een sessie bij ons doen. De sessie sloeg gelijk aan en zowel Rambo als Kosso hield veel naamsbekendheid eraan over.
Toch duurt het even voordat Kosso weer langskwam voor een eigen sessie, maar als het zo ver is legt hij wel gelijk in zijn eerste paar bars uit waarom het zolang heeft geduurd.
Ook kondigt hij in deze sessie zijn debuut EP ‘Deze Tijd’ aan. Op deze EP werkt Kosso samen met onder andere Mula B, Yes-r & Miggs De Bruijn en vooral de track ‘Shisha’ slaat erg aan. Na ‘Deze Tijd’ maakt Kosso zich op voor zijn eerste album, maar eerst komt hij nog een keer langs voor een sessie.

Niet veel later verschijnt het album ‘Nooit Te Laat’ met gastbijdrages van onder andere Boef, Lijpe en Kevin.
Nooit Te Laat komt binnen op 5 in de album top 100, maar toch krijgen we steeds meer dingen van Kosso te zien die juist niet met muziek te maken hebben. Naast zijn muziek houdt hij zich namelijk ook bezig als ondernemer, en is hij hard aan het werk aan zijn bodybuildcarrière.
Dat betekent echter niet dat er geen nieuwe muziek uitkomt, in de zomer van 2018 kondigt Kosso zijn album ‘Beti’ aan en komt hij traditiegetrouw langs voor een sessie.
Beti is een album met een wat toegankelijkere sound dan Kosso zijn eerdere werk. Om ook de fans van de oudere sound te geven wat ze willen komt daarom een paar maanden later het volgende project alweer uit. Dit is de ‘Kasttape, volume 1: King Of The South’. Zoals de ‘volume 1’ in de titel verraad zal dit een terugkerend thema zijn in releases van Kosso met een wat rauwer geluid.
De meest opvallende track op de Kasttape is ‘Bij Mij’ in samenwerking met zijn vrouw Dorentina. Hoewel ze van Albanese afkomst is en nog geen vloeiend Nederlands spreekt werken ze samen op deze Nederlandstalige track.
De samenwerking bevalt kennelijk goed. Er komt steeds meer muziek uit van de twee en op de twee releases hierna, ‘Bella’ en ‘Pak Koh’, krijgen we een mix te horen van Albanees en Nederlands.
Vorige week kwam de video uit van ‘We Against The World’, wat ook gelijk de intro zal worden van de aankomende gezamenlijke EP met dezelfde naam.
Het project zal binnenkort verschijnen, maar vanmiddag om 14:00 komt alvast de sessie online!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.