101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

DODO pakt de draad op

  •  
16-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
550 keer bekeken
  •  
DODO ART WS
Na de throwback sessie van vanmiddag kijken we alweer uit naar nieuwe muziek. Morgen is het weer vrijdag en dan weet je hoe laat het is bij 101Barz. We brengen weer nieuwe rap uit het land en morgen komt Rotterdam Airlines langs. DODO maakt zijn solodebuut bij 101Barz.
We zeggen solo, want met de rest van Rotterdam Airlines kwam hij al wel langs. Tijdens de wintersessies van 2020 nam Jairzinho hem mee naar de booth. Met een dikke chain om is hij de tweede die aan de beurt is om te rappen. Wat volgt, is bijna twee minuten aan rap, waarna hij zich weer verplaatst naar de background.
Buiten de studio van 101Barz echter, blijft hij allesbehalve op de background. Hij begon in 2018 met het écht uitbrengen van muziek, waarbij ‘Aangenaam’ een juiste titel was voor zijn eerste track. “Aangenaam ik ben een motherfucker, hou van Philipp Plein, voel me Amsterdammer”, stelt hij zich voor in zijn eerste tune.
Hierna ging hij in een rap tempo verder in 2019. Hij dropte een aantal tracks en even daarna verscheen er zelfs een EP. ‘G.O.D.’ is de naam van de plaat met acht verschillende nummers. DODO kent geen stroeve start met zijn eerste EP, want de views laten niet te wensen over. ‘Streetlife’ springt eruit qua streams, een track die hij in samenwerking met Jairzinho en Chip Charlez maakte.
2020 begon hij ook sterk en bracht weer een EP uit, deze keer onder de naam ‘Traples’. Hij besloot een eigen plaat te maken, zonder enige featuring erop. ‘A5’ is de absolute blikvanger en een waargebeurd verhaal over een bijna fataal ongeluk dat hij meemaakte op de snelweg. Gelukkig is DODO er nog en morgen om 14:00 uur komt hij je nog meer vertellen!
Delen: