101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Docu: Meesterplusser: Mula B & De Schilderswijk - Afl. 3

  •  
16-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
In de derde aflevering vertelt Mula over zijn kapperszaak en de problemen met justitie die het openen van deze zaak met zich meebracht. De politie in Den Haag was in deze tijd veel in het nieuws vanwege hun beleid en ook Mula voelde deze onrust vanwege de onnodige druk die uitgeoefend werd op hem vanwege zijn zaak. Het overlijden van Mitch Henriquez vanwege politiegeweld was de aanleiding van de rellen die uitbraken in de Haagse Schilderswijk en Mula neemt Thijs mee in de emotie die veel inwoners van Den Haag hadden en hoe de rellen de situatie uiteindelijk verbeterd hebben.
Hicham, Mula B of Moes, gewoon de zoveelste jongen uit de zoveelste achterstandswijk. Alleen zijn wijk is niet als elke wijk. Over zijn wijk heeft het hele land een mening. De Schilderswijk in Den Haag wordt neergezet als een afspiegeling van alles wat mis is met Nederland. Elke straat lijkt dood te lopen, maar Mula B vond een uitweg.
In ‘Meesterplusser: Mula B & De Schilderswijk’ laat Mula B aan 101Barz-redacteur Thijs zijn wijk zien en vertelt hij zijn verhaal in alle openheid. Sinds zijn zesde groeide hij op in deze turbulente wijk waar drugsproblematiek, segregatie en criminaliteit een constante factor zijn. Mula is inmiddels een succesvolle artiest, maar dit succes kwam niet zomaar. Van problemen met school, criminaliteit en het hebben van een Haagse mentaliteit hadden invloed op Mula’s levensloop. Toch is Mula B een voorbeeld van eigengereidheid. Al lijkt alles tegen te zitten, opportunisme en een positieve levenshouding maken het mogelijk om aan elke situatie te ontsnappen.
De documentaire zal uit vier hoofdstukken bestaan die in een chronologische volgorde door verschillende thema’s het levensverhaal van Mula B vertelt:
1. Schilderswijk 2526
2. De Chossel
3. Herres & Handhaving
4. De Meesterplusser
‘Meesterplusser: Mula B & De Schilderswijk’, een documentaire door Thijs Molenberg & Nelio Nascimento.
Delen: