101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Docu: Meesterplusser: Mula B & De Schilderswijk - Afl. 2

  •  
09-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Hicham, Mula B of Moes, gewoon de zoveelste jongen uit de zoveelste achterstandswijk. Alleen zijn wijk is niet als elke wijk. Over zijn wijk heeft het hele land een mening. De Schilderswijk in Den Haag wordt neergezet als een afspiegeling van alles wat mis is met Nederland. Elke straat lijkt dood te lopen, maar Mula B vond een uitweg.
In ‘Meesterplusser: Mula B & De Schilderswijk’ laat Mula B aan 101Barz-redacteur Thijs zijn wijk zien en vertelt hij zijn verhaal in alle openheid. Sinds zijn zesde groeide hij op in deze turbulente wijk waar drugsproblematiek, segregatie en criminaliteit een constante factor zijn. Mula is inmiddels een succesvolle artiest, maar dit succes kwam niet zomaar. Van problemen met school, criminaliteit en het hebben van een Haagse mentaliteit hadden invloed op Mula’s levensloop. Toch is Mula B een voorbeeld van eigengereidheid. Al lijkt alles tegen te zitten, opportunisme en een positieve levenshouding maken het mogelijk om aan elke situatie te ontsnappen.
In de tweede aflevering neemt Mula redacteur Thijs mee om meer te weten te komen over hoe aantrekkelijk de drugshandel is in een omgeving als Schilderswijk. Mula legt uit hoe drugs een invloed had op zijn leven. Niet het gebruik, maar de gebruiker. Gebruikers zijn overal in de Schilderswijk en de afzet is enorm. 'De Chossel' werd een rode draad in het leven van Mula.
De documentaire zal uit vier hoofdstukken bestaan die in een chronologische volgorde door verschillende thema’s het levensverhaal van Mula B vertelt:
1. Schilderswijk 2526
2. De Chossel
3. Herres & Handhaving
4. De Meesterplusser
‘Meesterplusser: Mula B & De Schilderswijk’, een documentaire door Thijs Molenberg & Nelio Nascimento.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.