101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Docu: Meesterplusser: Mula B & De Schilderswijk - Afl. 1

  •  
25-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Hicham, Mula B of Moes, gewoon de zoveelste jongen uit de zoveelste achterstandswijk. Alleen zijn wijk is niet als elke wijk. Over zijn wijk heeft het hele land een mening. De Schilderswijk in Den Haag wordt neergezet als een afspiegeling van alles wat mis is met Nederland. Elke straat lijkt dood te lopen, maar Mula B vond een uitweg.
In ‘Meesterplusser: Mula B & De Schilderswijk’ laat Mula B aan 101Barz-redacteur Thijs zijn wijk zien en vertelt hij zijn verhaal in alle openheid. Sinds zijn zesde groeide hij op in deze turbulente wijk waar drugsproblematiek, segregatie en criminaliteit een constante factor zijn. Mula is inmiddels een succesvolle artiest, maar dit succes kwam niet zomaar. Van problemen met school, criminaliteit en het hebben van een Haagse mentaliteit hadden invloed op Mula’s levensloop. Toch is Mula B een voorbeeld van eigengereidheid. Al lijkt alles tegen te zitten, opportunisme en een positieve levenshouding maken het mogelijk om aan elke situatie te ontsnappen.
In de eerste aflevering neemt Thijs onder begeleiding van Mula B zijn eerste stappen in deze ‘probleem’-wijk. Mula legt uit hoe hij als kind opgroeide en hoe de Schilderswijk invloed had op de keuzes en stappen die hij maakte sinds klein. Mula’s ouderlijk huis, basisschool, middelbare school en de laconieke houding richting drugsgebruikers geven een beeld wat de invloed is van iemand’s omgeving op diegene z’n keuzes.
De documentaire zal uit vier hoofdstukken bestaan die in een chronologische volgorde door verschillende thema’s het levensverhaal van Mula B vertelt:
1. Schilderswijk 2526
2. De Chossel
3. Herres & Handhaving
4. De Meesterplusser
‘Meesterplusser: Mula B & De Schilderswijk’, een documentaire door Thijs Molenberg & Nelio Nascimento.

Meer over:

#video
Delen: