101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

DIKKE gaat de grens over

  •  
08-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
311 keer bekeken
  •  
DIKKE is in de studio voor een ijskoude Wintersessie! In januari presenteerde 101Barz de Vlaamse rapper als ‘Talent vd Maand’, maar die schoen past al niet meer. Later die maand bewijst hij met ‘130 Kilo’ een zwaargewicht te zijn. De EP komt in België binnen op nummer 1 en slaat ook aan in Nederland. We vertelden je de naam te onthouden, maar dat is niet meer nodig. DIKKE is hier om het in je oren te knopen.
Het is 2005 en een 8-jarige DIKKE uit een klein dorpje in de buurt van Hasselt, is stiekem rond aan het neuzen door de spullen van zijn grote broer. Gravend door de rommel vindt hij twee cd’s. Iets in de zelfverzekerde blik van de onbekende gezichten die hem aanstaren door de doorzichtige doosjes, fascineert hem. Hij denkt nog eens terug aan zijn broer’s vorige tirade toen hij zonder toestemming aan zijn spullen was gekomen, maar besluit toch te luisteren naar het ontembare gevoel vanbinnen. Hij speelt de cd’s stiekem af op zijn tweedehands discman – opnieuw en opnieuw. Vandaag de dag gaat zijn hart nog altijd sneller kloppen wanneer hij ‘Get Rich or Die Tryin' of de ‘Greatest Hits’ van Biggie hoort.
DIKKE pakte al op vroege leeftijd de pen op voor het schrijven van verhalen en gedichten. Pas wanneer hij door de opkomst van YouTube in aanraking komt met Ali B, Nino en Keizer, raakt hij geïnspireerd om te rappen. De ontdekkingsreis naar een eigen stijl gaat gepaard met een zoektocht naar een artiestennaam. Zo heeft hij onder andere lang als Moker bekend gestaan en experimenteerde hij zelfs met club muziek. Na jarenlang te schommelen vindt hij de balans als DIKKE met een kenmerkende laid-back flow op old-school type beats. Bewust van de kracht van het wereldwijde web, besluit hij zijn talent op Facebook en later Instagram te plaatsen. Via deze weg gingen er langzaamaan deuren open.
Eerder dit jaar bracht DIKKE zijn debuut-EP ‘130 Kilo’ uit, maar er was die dag geen tijd voor een feestje. Hij had die dag namelijk een examen voor zijn opleiding Logistiek Management, die hij dit jaar afrondt. Het feest vond de week erop plaats toen het project op nummer 1 de hitlijsten binnenstormde.
In België is DIKKE al een ster, maar hij krijgt steeds meer love vanuit Nederland. Met deze Wintersessie hoopt hij de grenzen te vervagen en de inclusiviteit van het Vlaamse geluid te vergroten. België mag wel iets dichter bij de evenaar liggen, maar shit is koud daar! Wie het niet wilt geloven moet vanmiddag om 14.00 naar de sessie kijken...

Meer over:

#dikke, #magazine
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.