101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Défano Holwijn is allang rapper

  •  
04-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
406 keer bekeken
  •  
Defano Holwijn is een bekende naam bij de meeste jongeren, maar waar ken je hem precies van? Dat kan van alles zijn. #WATWEETJIJ?!, HASHTAGDIEBOYS, CONVO Talkshow of misschien ken je hem zelfs wel van zijn muziek? Sinds de dagen van Twitter en Facebook was Défano al druk bezig met online zijn stempel drukken en bracht hij af en toe muziek uit Binnenkort kunnen we een heel album van hem verwachten, dus het is tijd om die 101Barz-shit te doen.  
Een aantal dagen geleden postte Defano al een oude track van hem op zijn Instagram. De video is tien jaar oud en we horen een jonge Fano (met dreads) z’n ding doen. De self-proclaimed ‘Punchline King’ brengt vijf minuten lang spitsvondige lines die je doen denken aan Lil Wayne in z’n hoogtijdagen.
‘Rapprins! Die kroon, ik wil ‘em als Alexander’
Hoeveel punchlines kun je maken met ‘AAN’ of ‘UIT’?
Défano: Ja!

Fano is all about the punchlines en ook op de track ‘AAN/UIT’ is al te horen hoe hij speelt met de Nederlandse taal. Hij heeft een old school beat gepakt en speelt met de betekenis van de woorden 'Aan' en 'Uit' tot je er duizelig van wordt.
‘Dat je uit gaat, daar kun je van uit gaan. En ik ben aan. Ik hoop dat je zus uit gaat’
Niet alleen solo was Fano te horen in deze tijd, maar ook werkte hij al samen met artiesten die je vandaag de dag zeker moet kennen. Zoals de track ‘Murder’ met o.a. Esko,  Dopebwoy en Jonna Fraser en ‘De Beat Loopt‘ die hij ook samen met Jonna maakte.
Nu zijn we inmiddels een aantal jaren verder en hebben we Défano vooral buiten zijn muziek om bewonderd. Als presentator, host of gewoon als all-round internetpersoonlijkheid die tot in de late uurtjes op Instagram live gaat. Pasgeleden maakte hij bekend dat hij vader werd en bracht de single ‘Baby Fever’ uit om dit te vieren. Dit was niet de enige aankondiging die hij deed, want er zit ook een voltallig album aan te komen van Défano.
De single die hierop volgde was ‘Love Soldier’ en het lijkt dat Defano vooral op z’n songs is. De vraag blijft natuurlijk; wat heeft hij nog meer in petto? Wat kunnen we dan verwachten van het album? Gaan we veel zoetsappige liefdesliedjes krijgen? Krijgen we nog de terugkeer van de ‘Punchline King’ van tien jaar geleden? Geen idee.

Wat wel zeker is…  vanmiddag om 14.00 een ijskoude wintersessie van Defano Holwijn. Houdt het in de gaten.
Delen: