101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

De 'oude' Sevn bestaat niet

  •  
15-11-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
ARTIKEL SEVN WS

Ja, TwentyFourSevn4 komt eraan en nee, ‘de oude Sevn’ is niet terug... Elke keer als Sevn Alias iets anders uitbrengt dan trap vragen mensen om ‘de oude Sevn’ en elke keer als hij trap uitbrengt is hij ‘terug’. Een raar verschijnsel, helemaal als je je bedenkt dat Sevn een van de meest productieve artiesten is van Nederland.

De aankomende release is alweer soloproject nummer 9 in 4,5 jaar. Daarnaast zouden projecten als Gate 16 & All Eyez On Us niet compleet zijn zonder Alias. Stel je voor dat Sevn met dit werktempo alleen maar dezelfde stijl aan zou houden. Tracks als ‘Mufasa’ en ‘Seeka’ zouden nooit hebben bestaan, in plaats daarvan zouden we nu tracks hebben als ‘Cifesh’ en ‘Balenciaga 6’.

En dan hebben we het nog niet eens over zijn sessies gehad.  Sevn is inmiddels te zien in 11 verschillende sessies (12 als je die keer meetelt dat hij in de back zat bij Jairzinho zijn sessie). Tijd om even stil te staan bij zijn eerdere sessies zodat je helemaal ready bent voor zijn nieuwste.

Het begon natuurlijk allemaal bij zijn zomersessie in 2015. Sevn was al lekker bezig, maar lanceerde bij ons zijn carrière. De sessie ging binnen een mum van tijd over de miljoen views, en is nog steeds een van de best bekeken sessies ooit. 

Fun fact; Esko en Sevn hebben de 3 tracks die je in deze sessie hoort allemaal gemaakt in één dag.

Mede door zijn vorige sessie was Sevn één van Hef’s favoriete rappers geworden. Ter promotie van Hef zijn ‘13’ album vond er een speciale sessie plaats waarin hij zijn favoriete rappers van de nieuwe en oude generatie bij elkaar bracht. Grote namen als Sticks, Heinek’n en Sevn Alias in één sessie!

Zijn eerste sessie had ervoor gezorgd dat de lat hoog lag voor deze Wintersessie. Zonder vuur aankomen was dus geen optie. Geen probleem voor Sevn, ALIAS ILIAS!

Hetzelfde jaar kwam heel Rotterdam Airlines langs voor een sessie met het hele label. Opvallend genoeg kwam Sevn hier met de primeur van ‘Global’. De track kwam 2 weken geleden pas volledig uit en is afkomstig van zijn aankomende ‘Twenty Four Sevn 4’ tape.

In 2016 vierde 101Barz het tienjarig bestaan. Naast een tour met verschillende grote acts kwamen een paar van de grootste spelers van de game langs voor een megasessie. Sevn kon daarbij natuurlijk niet ontbreken.

“Als het loopt zoals ik hoop en investeren me wat verder brengt/stop ik, wil geen microfoon meer zien wanneer ik 30 ben.”

Harde line om je sessie mee te openen, maar toch jammer dat we nog maar 7 jaar van 7 te goed hebben. Gelukkig betekent dat op Sevn zijn tempo nog wel een tape of 15.

Over tempo gesproken, hetzelfde jaar doet Sevn ook een zomersessie ter promotie van zijn album ‘Picasso’.

“Zonder Sevn Alias is er geen Beats by Esko”

Esko en Sevn zijn natuurlijk erg belangrijk geweest in elkaars carrière, en daarom trapt Sevn de Beats by Esko megasessie af met een hele enge verse.

“Barba laat ik staan tot het lijkt alsof ik sint ben/Zoveel bars, ik zou een boek moeten schrijven, Astrid Lindgren”

Sevn zit inmiddels niet meer bij Rotterdam Airlines, maar is aanvoerder van zijn eigen team. Heel 1OAK kwam bij ons langs voor een dikke sessie van ruim een kwartier.

Als je nog steeds niet overtuigd bent dat Sevn nog altijd dezelfde rauwe rapper is die in de zomer van 2015 binnenkwam hebben we om 14:00 een gloednieuwe sessie voor je klaarstaan. Check het op ons kanaal!

Meer over:

#magazine, #sevn
Delen: