101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

De laatste nieuwtjes over o.a. Esko, Kosso, Ray Fuego & S10

  •  
18-01-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
Week 3

Signings, interviews, albums en nog veel meer

Ray Fuego dropt trailer van 'Zwart'
Ray Fuego bracht vorige maand vier tracks uit als een kort project genaamd ‘Wit’. Dit project kwam uit met een korte film en als voorbode voor het album ‘Zwart’. Ray’s album ‘Zwart’ zou eigenlijk afgelopen maandag het licht zien, maar een daadwerkelijke release bleef uit. Wel verscheen er een korte teaser met de titel ‘Zwart’ waar meerdere SMIB-leden in te zien zijn. Waarschijnlijk kunnen we binnenkort genieten van het eerste officiële debuut van Ray Fuego.
Esko gaat weer rappen op z'n nieuwe single
Er gebeurt veel in het kamp van Esko. Zijn producer-tag is bijna vaker te horen tijdens onze studiosessies, dan Rotjoch zelf. Josylvio is zijn eigen label ‘Hella Cash’ begonnen, zoals we vorige week hadden gemeld en de eerste single ‘Skittle Stacking’, die geproduceerd is door Esko, is al overal te horen. Deze week laat Esko weten dat hij weer een single gaat releasen waar hij zelf op zal rappen. De track gaat ‘Alright’ heten en is een samenwerking met ‘Flow de Wolf’. Op Instagram hintte hij naar een release van morgen.
SBMG ontmoet de president van Suriname
Wie SBMG en 101Barz volgt, weet alles van de plannen van de heren om zonnepanelen te plaatsen in Suriname om 64 dorpen van stroom te voorzien. We zagen eerder deze week al dat de eerste mast werd opgezet. Ook hadden de boys uit Zuid-Oost een meeting met de president van Suriname over hun plannen. Wij houden het in ieder geval in de gaten en je zult het zeker vaker voorbij komen in Barz Newz.
S10 tekent bij Noah's Ark
S10 is pas 16 jaar en bracht al een hele creatieve plaat uit op haar eigen houtje in 2017. ‘Antipsychotica’ ging rond in het underground-circuit en mensen die van obscure muziek houden, zijn het waarschijnlijk wel tegen gekomen. Zo ook de mensen van Noah’s Ark, want eerder deze week werd bekend gemaakt dat de jonge zangeres/rapper getekend heeft bij het label van Jiggy Dje. Met een steeds groter roster vol met alternatieve sounds en creatievelingen, lijkt S10 wel op haar plek te zitten. Komend jaar zullen we zeker meer te zien krijgen van haar.
Kosso brengt binnenkort een nieuw album uit
Kosso en Amigo waren te gast bij het YouTube-programma 'First'. Hierin spraken ze over de albums die ze de afgelopen tijd uit hebben gebracht. Het gezamenlijke album van het label SOB Music, genaamd 'Chapter 1', kwam eerder dit jaar uit. Kosso bracht afgelopen zomer zijn debuut ‘Nooit Te Laat’ uit die zelfs een hoge hitlijst-notering wist binnen te slepen en op de vijfde plek in de album top 100 binnenkwam. In dit interview geeft Kosso aan dat hij bezig is met de opvolger van ‘Nooit Te Laat’, die waarschijnlijk in maart uitkomt.
Watts komt met een nieuw album 
Watts heeft al een hele tijd niks meer van zich laten horen, maar zijn nieuwe album ‘Sushiboy’ zal in april uitkomen. Hij deelde met ons alvast de cover en tracklist van zijn aankomende project. Voor de artwork werkte hij samen met Ilja Meefout en Ollycarterz, beiden respectabele namen in de scene als het gaat om fotografie en design. ‘Sushiboy’ zal tien tracks tellen met featurings van BKO, Rasskulz, Rick Versace en Darryl. Het album is al te pre-orderen op iTunes.
Rick Egidius combineert de oude en nieuwe generatie
De grafische ontwerper Rick Egidius combineert wel vaker zijn liefde voor hiphop en muziek met zijn ontwerpskills. Ook vandaag heeft hij weer een nieuwe reeks gemaakt waarin hij de nominaties van de aankomende Grammy’s combineert met winnaars van de prijs in het verleden. Hij heeft albumcovers gemaakt van fictieve samenwerkingen tussen deze artiesten. 
CONVO met Rotjoch, Adje en Thijs
Rotjoch en Thijs, want hij hield de stoel even warm voor Adje, waren te gast bij de talkshow CONVO. Langer dan een uur spreken Rotjoch, Adje en Thijs met Yuki en Armin van deze podcast over de hiphopcultuur, de media-industrie en nog veel meer. 
BARZ NEWZ - WEEK 3

Meer over:

#magazine, newz
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.