101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

De Fellas in aantocht; flexen gegarandeerd

  •  
18-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
525 keer bekeken
  •  
De Fellas in aantocht; Flexin' gegarandeerd

De weg naar 'Lang Leven De Flex 2'

Wanneer de tekst “Splash, ik laat het op je regenen”, naar voren komt, weet menigeen al waarover gepraat wordt. Het is de grootste hit ‘Splash’ van De Fellas en het laten regenen is iets wat ze vandaag zeker zullen gaan doen. Vandaag regent het bars tijdens een nieuwe studiosessie en dat van niemand minder dan de groep die voorheen bekend stond onder de naam HPF, oftewel High Paid Fellas. Die naam dragen ze dan ook nog altijd ruim uit en het pronkstuk daarvan zijn de chains van de leden. Een glimmende ‘HPF’-tag hangt steevast om hun nek.
Eves Laurent, FRSH, Geechi, Spens, Brasco, Getit, Blow en Teflon is de achtnamige lijst van rappers die aangesloten zijn bij De Fellas. Tijdens de opgenomen sessie spitten vijf van de acht leden hun sterkste bars, terwijl Eves, Getit en Teflon er ditmaal niet bij konden zijn. De benoemde artiesten komen in hun muziek vooral als groep naar buiten, maar identificeren zich stuk voor stuk ook als soloartiesten. 
Zo zijn het vooral Frsh en Eves die zich naast hun groepswerk ook focussen op hun eigen projecten. Eerstgenoemde bracht eerder dit jaar een album uit onder de naam ‘Alleen Maar Gezeik’, al waren de overige leden van De Fellas daarop ook regelmatig te horen. Het meest recent te horen werk van Eves was een single onder de naam ‘Switch’, waarbij hij een samenwerking aanging met Jayh.
Wanneer we teruggaan naar het groepswerk van De Fellas kunnen we er niet omheen om het te hebben over hun meest succesvolle werk: ‘Lang Leven De Flex’. Het album kwam uit in 2017 en zette de heren op de kaart als een collectief. De plaat kende maar liefst twintig tracks en daarmee breidden ze hun repertoire flink uit. Daarnaast is het voorkomen van de leden groots te noemen. Jewellery en fashion is normaal in de rap-game, maar De Fellas brengen dat niveau een stap hoger.
De laatste keer dat de groep als een geheel een sessie kwam opnemen in de studio van 101Barz is alweer een jaar geleden tijdens de wintersessie-reeks en heeft de teller al over de miljoen views staan. Eén ding is zeker: wanneer De Fellas langskomen, kun je je op gaan maken voor een stevige portie volwassen straatrap. 'Lang Leven De Flex 2' is coming en wat later vandaag wacht is alvast meer dan een voorproefje.
Blijf De Fellas streamen, wacht op het nieuwe album en check vanmiddag om 16:00 uur de nieuwe studiosessie!

Meer over:

#magazine, de fellas
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.