101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

De band tussen rappers en voetballers

  •  
05-09-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
2635 keer bekeken
  •  
Rap en voetbal

Bonded; familie en vrienden

Rappen en sporten gaan hand in hand. Met name voetbal staat in nauw contact met rapmuziek en daarbinnen bestaan veel familiebanden en vriendschappen. Er zijn veel rappers bekend die begonnen in de jeugdopleiding van een voetbalclub, om later toch de voorkeur te geven aan hun passie voor muziek. Broederliefde was actief bij Sparta Rotterdam, terwijl Kevin in de jeugd van Excelsior speelde. Door die rode draad door de twee aparte levensstijlen ontstonden er banden. Hieronder vind je vijf voorbeelden van deze banden tussen rappers en voetballers in Nederland. 
Jonna Fraser – Hakim Ziyech – Brandley Kuwas
De band tussen Jonna Fraser, Hakim Ziyech en Brandley Kuwas is mogelijk een van de meest bekende connecties tussen rap en voetbal. Al voordat het drietal doorbrak in hun eigen vakgebied was er de band met elkaar. In een interview met Voetbal International  noemt Kuwas Jonna zelfs zijn beste vriend en geeft aan dat hij het  voetballen onder anderen voor Jonna doet. De band tussen Jonna en Ziyech kwam maandag 3 september nog eens aan het daglicht. Bij het 'Voetballer van het Jaar'-gala van de Eredivisie mocht de artiest de uitreiking van Ziyech inleiden met een optreden.
Jozo – Jordan Teze
Rapper Jozo en voetballer Jordan Teze hebben een hele andere band met elkaar. De aanvaller uit de jeugdopleiding van PSV is namelijk het kleine broertje van Jozo en behoorde onlangs voor het eerst tot de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren tijdens de Champions League-kwalificatiewedstrijd tegen BATE Borisov. Op de Instagram van Jozo is te zien dat hij broertje Jordan graag support, wanneer dat kan. 
Sevn Alias – Steven Bergwijn
Dat er een band is tussen Sevn Alias en Steven Bergwijn is ons al langer bekend dan vandaag. Tijdens Sevn zijn eerste studiosessie bij 101Barz verscheen hij met een PSV-shirt achterstevoren aan met de bedrukking van Bergwijn. “De love is er altijd geweest. Hij heeft mij gesupport en ik heb hem altijd gesupport”, sprak Sevn eerder in een interview met FunX . De twee kennen elkaar al vanaf hun schooltijd, waar ze samen in de topsportklas zaten. Bergwijn vanzelfsprekend als voetballer, Sevn als kickbokser.

Winne – Memphis Depay
De band tussen rapper Winne en voetballer Memphis Depay werd afgelopen zomer plots overduidelijk. De twee bezochten de jungles van Ghana en maakten de kust bij Sardinié onveilig. Daarnaast is Memphis terug te vinden op Winne zijn nieuwe album ‘Oprecht Door Zee’. De aanvaller van Olympique Lyon verzorgt de intro van het nummer ‘Porto Cervo’ en is samen met Winne terug te vinden op de eerste verse van deze track.
Eljero Elia – SFB
Door middel van een scheenbeschermer werd de friendship tussen Eljero Elia en de leden van SFB verduidelijkt. Een scheenbeschermer? Yes, een scheenbeschermer. Nadat de voetballer een hattrick scoorde tegen Roda JC nam de voetballer zijn scheenbeschermer in zijn mond met het logo van SFB erop en maakte hij een kruis met zijn armen. “Een gebaar alsof ik in de boeien was geslagen. En dat ik daarna die boeien verbrak”, gaf hij daarover aan in gesprek met de Volkskrant . KM, Priceless en Frenna waren namelijk opgepakt in Suriname en werden er vastgehouden wegens politieke redenen. In het begin van het ontstaan van SFB steunde Elia de groep daarnaast ook financieel.

Meer over:

#magazine, voetbal
Delen: