101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

De aanloop naar Recasso

  •  
21-08-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Sevn

Sevn Alias maakt zich klaar voor zijn nieuwe album

‘Today was a good day’, klonk Sevn Alias al tijdens zijn laatste hit ‘Seeka’. Today sure is a good day. Vandaag droppen we namelijk een nieuwe zomersessie van de Amsterdammer op onze kanalen. Het festivalseizoen van de zomer van 2018 mag dan op zijn einde zijn, maar hiphop slaapt nooit. Waar Winne en Feis in augustus kort voor de release van Winne zijn album ‘Oprecht Door Zee’ al langskwamen, doet Sevn dat nu ook. De rapper kondigde eerder al aan dat zijn langverwachte album ‘Recasso’ op 31 augustus zijn release kent en voorafgaand kwam hij langs voor een gloednieuwe studiosessie.
Het album werd al snel na het uitbrengen van ‘Picasso’ aangekondigd, maar een vakman neemt de tijd die hij nodig heeft voor zijn meesterwerk. Waar het album, gelijknamig aan kunstenaar Pablo Picasso, zich 25 weken handhaafde in de top 100, zal Sevn met zijn nieuwe album op nóg meer mikken. Vergeet daarnaast ook niet dat Sevn eerder dit jaar zijn fans tussendoor nog liet smullen met zijn EP ‘Oakinn’. Op 27 juli kregen we een nieuw voorproefje van de rapper, toen hij met een Afrikaanse vibe de eerdergenoemde track ‘Seeka’ uitbracht. Sevn liet zich zo al op veel verschillende manieren horen, dus wat kunnen we nu verwachten?
Wat zeker is, is dat de 21-jarige artiest tegenwoordig bijna een garantie voor succes blijkt. Ook zijn laatste hit ging al snel over de miljoen streams op Spotify en kende op zijn YouTube-kanaal ‘1OAK-TV’ tot op heden 450.000 weergaven. Niet alleen zal ‘Recasso’ een vervolg zijn op ‘Precasso’ en ‘Picasso’, maar ook een groot project voor het uitbreiden van zijn eigen 1OAK-imperium. Er wordt aan de weg getimmerd bij het nieuwe label van Sevn na zijn overstap vanaf Rotterdam Airlines en daar kan dit de volgende grote boost in gaan worden.
Zo laat de Amsterdammer er geen gras over groeien en gaat hij geruisloos over van het festivalseizoen naar ‘Recasso Season’. Voordat hij dát gaat doen, kon hij bij 101Barz niet wegblijven om een voorproefje te geven van wat ieder te wachten staat op zijn nieuwe album. Het is verre van de eerste keer dat Sevn van zich laat horen in de studio, maar het zal een tough job worden om zijn zomersessie van 2015 te evenaren. Iedere hiphop-liefhebber zal zich herinneren hoe hij met zijn hit ‘Ma3lish’ de game binnenstormde, hem bij de strot greep en hem nog altijd niet los heeft gelaten. De sessie staat inmiddels al op het ongekende aantal van 5,8 miljoen weergaven op YouTube.
Het verschil in rapstijl tussen ‘Ma3lish’ en ‘Seeka’ geeft de veelzijdigheid aan in het muzikale talent dat Sevn in zich draagt en dus is het alleen maar afwachten waarmee de nog altijd jonge rapper nu komt op zijn nieuwe album. Eén ding is zeker: een album van Sevn Alias staat bijna gelijk aan het woord ‘succes’ en dat kan dan ook bijna niet uitblijven. Blijf hem in de gaten houden en geniet later op deze dinsdag van zijn sessie bij 101Barz.
Vanmiddag om 16.00. De nieuwe sessie van Sevn Alias op je beeldscherm!

Meer over:

#magazine, #sevn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.