101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Dani timmert al lang aan de weg

  •  
06-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  

Dani Apeldoorn ken je waarschijnlijk van zijn freestyle items in verschillende steden, maar hij timmert al langer aan de weg dan je misschien zou denken. In 2010 verscheen zijn eerste Punchout Battle al op YouTube, waar we een volledig andere Dani zien.

Hoewel dit niet een hele denderende battle was van Dani krijgen we wel een eerste indruk van hem. Hij is op dit moment dan ook pas 15 jaar oud en heeft nog genoeg tijd om te groeien als artiest.

Maar Dani was natuurlijk niet alleen een battlerapper. Zo verscheen in 2013 al zijn eerste Zonamo sessie en liet hij in 2014 de video van ‘Visie’ los.

Toch ligt de focus op dit moment nog voornamelijk op POB. Samen met Big-T is hij te zien in een 2vs2 battle tegen Terry en Jeevz, en in 2017 doet hij mee aan het ‘Punchout Freestyle’ toernooi. Dit blijkt het hoogtepunt te worden van zijn Punchout Battles. Dani haalt de finale en neemt het daarin op tegen Insayno.

Dit is dezelfde tijd als de vloggers worden rappers hype. Dani is op zijn zachts gezegd geen fan van de muziek van de YouTubers en besluit zich erover uit te spreken. In ‘Geen Genade' haalt hij uit naar Opa Norma, Armoo, Joey Bravo, Famke Louise, Snapking en Youstoub.

De video doet het goed en zorgt voor meer naamsbekendheid voor Dani. Hij wordt meerdere malen uitgenodigd bij FunX en komt met een nieuw format; Freestylen met Dani. Hierin trekt hij het land door en vraagt hij in verschillende steden aan willekeurige mensen of ze tien random worden voor hem opschrijven, die hij vervolgens verwerkt in een freestyle.

De video’s worden goed bekeken en Dani besluit het concept wat uit te breiden. Vanaf nu gaat hij ook langs bij andere rappers. Zo zien we onder andere Leafs, Jacin Trill, Kevin en Sticks voorbijkomen in zijn video’s.

Daarnaast komen er verschillende losse tracks uit als 'ZZP' en 'Loterij' op het eigen opgezette Trente Trois, en is hij eind 2018 te zien bij ons in Barz4Barz

Vanaf 2019 wordt Dani een stuk actiever wat betreft het releasen van muziek. Hij laat verschillende video’s los en dropt de mini-ep’s ‘Weg’ en ‘Zo Doen’. De eerste volledige EP wordt ‘Even Apeldoorn Bellen’ en is vanaf vandaag uit.

Naast de EP is Dani ook bij ons langs geweest voor een studiosessie. Check het om 14:00 op ons kanaal!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.