101Barz

D-Double opent het jaar 2019 met overtuiging

  •  
29-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Double Art

Vanmiddag een sessie, in februari een EP

De week is alweer even begonnen, de eerste dag is voorbij en de rest van de week moet nog doorgekomen worden. Op deze dinsdag helpen wij je daar een handje mee door nieuwe muziek voor je te brengen. Afgelopen vrijdag dropte de nieuwste winteressie van Cho nog, maar we zijn alweer terug. Vandaag brengen we een voormalig deelnemer aan The Next MC op je beeldscherm. We hebben het over niemand minder dan D-Double.  
Zoals gezegd is de rapper een voormalig deelnemer van The Next MC-competitie en daar gooide hij hoge ogen. Met zijn eigen, rauwe en agressieve manier van rappen maakte hij indruk op de jury en de rapliefhebbers en daarom schopte hij het dan ook ver. Hij bereikte de finale van 2012 waarin hij het tegen Ares op moest nemen. Beide heren vertoonden ook in de finale hun eigen, ver uit elkaar liggende stijl, maar er kon er maar één de winnaar worden: D-Double.
Na zijn succes aldaar was de rapper uit Vlissingen regelmatig terug te vinden bij 101Barz. Al snel na zijn deelname aan The Next MC verscheen hij namelijk in de studio en daar opende hij de zomersessie-reeks van het jaar 2012. Een tune die hij in die sessie rapte en later nog uitbracht bij Rotjoch United, was ‘BoomBammer’. Een jaar later keerde hij terug in de studio en dat werd opnieuw een uit het oog springende sessie. “Ik ben straight van de bankjes”, maakt hij je daarin voor de zoveelste keer duidelijk.
Degenen die D-Double meer volgen weten echter dat hij veel meer doet dan zijn studiosessies bij 101Barz. Zo is hij te horen op een track als ‘Kibra’, een samenwerking voor de club met Broederliefde en SBMG, maar ook op vele albums van collega-rappers als Hef en Sepa. Ook dropte hij in 2018 zijn eigen album genaamd ‘Nood Breekt Wet’, waarop hij zowel op featurings als solo indruk maakt. Double was er echter al veel eerder bij, want ook in 2014 verscheen er al een album van hem: ‘Jong, Wild En Roekeloos’. Daarop sprongen tracks als ‘Stand Up’ en ‘Jong, Wild En Roekeloos’ zelf eruit.
Het meest recent echter, koos D-Double vooral voor samenwerkingen. Zo verliet hij 2018 met featurings met namen als Lauwtje en Era en opende hij het nieuwe jaar samen met Valsbezig en Iliass. Met de laatstgenoemde dropte hij een track die perfect aansluit bij zijn stijl, namelijk ‘Countdown’, een echte straatpokoe. In februari staat een ieder meer te wachten van Double, want zijn volgende project kondigde hij al aan. In die maand dropt zijn EP genaamd ‘CashFetisj’.
Check voor nu eerst zijn wintersessie die vanmiddag om 14:00 uur verschijnt en kijk uit naar het album!

Meer over:

#magazine, d double
Delen: