101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Crystal Chanay, de fire starter

  •  
19-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
309 keer bekeken
  •  
Misschien ken je haar nog niet, maar Crystal Chanay is coming to kick down doors! Ze is vanaf 2015 bezig met het maken van muziek en begint steeds meer naam voor haarzelf op te bouwen. Deze female MC brengt een andere saus naar de game! Vanmiddag zie je hoe ze ons meeneemt naar Holendrecht, de stu én de plek waar rappen voor haar begon. Nu lees je alvast meer over Crystal Chanay, oftewel: het Talent vd Maand!
Crystal heeft altijd een creatieve uitlaatklep nodig gehad. Eerst was het tekenen, maar later begon ze de pen te gebruiken om teksten te schrijven. Vanaf 2017 begon ze met het releasen van tracks op SoundCloud. Je hoeft niet lang te luisteren om te horen dat Crystal haar eigen unieke geluid heeft.
Ook Mario Cash was onder de indruk toen ze elkaar ontmoetten bij een optreden. Ze spraken af om snel de studio in te gaan en uiteindelijk is Crystal in 2018 op twee van zijn albums beland.
Solo gaat ze ook hard! In elke nieuwe track- of clip zie je hoe ze zichzelf ontwikkelt als artiest en verder aan haar eigen weg bouwt. Ze werkt hard om haar geluid te verbeteren, door bijvoorbeeld op haar opleiding zelf te leren mixen. Met de puurste intenties wil ze haar sound- en boodschap delen met iedereen die wil luisteren. Jezelf blijven - daar is Crystal Chanay het schoolvoorbeeld van!
Je ziet haar later vandaag als het nieuwe Talent vd Maand, maar blijf haar in de gaten houden want dit is pas het begin! Als je tot het einde kijkt krijg je al een exclusieve preview van wat er aan komt. Volgende week vrijdag komt er een verse track aan. Ga het beseffen!...
Delen: