101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Cho, zelfs Rihanna is fan

  •  
07-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1484 keer bekeken
  •  
Volgende week brengt CHO zijn nieuwe album ‘CHOSEN’ uit, dus een bezoek aan 101Barz kon natuurlijk niet uitblijven. Wanneer Kid Slodder op je deur klopt, dan doe je open! Met de Studiosessie van vandaag staat zijn teller nu op 7. Toch was zijn laatste sessie alweer meer dan 2 jaar geleden. Tijd om daar vandaag verandering in te brengen!
CHO pakte op 10-jarige leeftijd voor het eerst pen en papier op om teksten te schrijven. Deze gingen vooral over dingen die hem niet lukte te bespreken met mensen om hem heen, zoals het pijnlijke verlies van naasten. In de jaren die volgen verbreedt hij zijn onderwerpkeuze, visie en bovenal: kwaliteiten! Flowen en freestylen gingen CHO vanaf zijn 16e al makkelijk af, wat niet onopgemerkt bleef. Hij werd uitgenodigd door de Amsterdamse radiozender Get Mixed FM, waar die dag toevallig twee Nederlandse hip-hop iconen naar luisterde.
Door zijn radio-optreden komt CHO in contact met Adje en Reverse, wie hij de 2 volgende jaren track voor track probeert weg te blazen. Toch wachten ze tot zijn 18e verjaardag om zijn eerste clip te releasen onder het Streetknowledge label. Geduld is ook een van CHO’s capaciteiten – het aftellen voor de liftoff…
In 2011 neemt Adje hem voor het eerst mee naar Rotoch’s studio, waar hij het volgende jaar terugkeert met Idaly aan zijn zij. Sloddervosgang wil overnemen, dus het werd tijd voor CHO’s eerste project. De mixtape ‘Knock Knock’ is het resultaat, maar slechts de introductie van de introductie.
Nu heeft CHO geen introductie meer nodig. Zelfs Rihanna is fan van zijn muziek en gebruikte zijn track ‘Popalik’ met Stefflon Don in haar Fenty fashionshow. In de aanloop van ‘CHOSEN’ releasde CHO al verschillende tracks, waaronder ‘Cardi’ met Frenna, maar het is nog 7 dagen totdat we het hele project kunnen luisteren. Check tot die tijd CHO’s Studiosessie van vandaag! Tune om 14.00 in op ons YouTube-kanaal…
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.