101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Buiten NL - Young Dolph, E-40, Hopsin & Meer

08-03-2016
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
Young Dolph

Je dagelijkse dosis internationale hiphop

Nieuws

(USA) Rapper Flava Flav was op bezoek bij zijn broer in Salt Lake City, in de staat Utah. Daarop besloot de man langs te gaan bij Fox 13 om het weer te presenteren. Dat deed hij natuurlijk geheel in hiphopstijl .
(USA) In een serie tweets heeft Kanye West laten weten dat hij nooit meer cd’s gaat maken. Zijn laatste album ‘The Life Of Pablo’ wordt daarom ook niet uitgebracht op cd. In zijn tweets vertelt West dat zijn albums alleen nog maar beschikbaar worden voor streaming. Hij doelt hiermee op Tidal. Zijn laatste album is exclusief via de streamingdienst van Kanye West en Jay-Z te streamen. 
(USA) Ritzz heeft bekendgemaakt dat zijn nieuwe album ‘Top Of The Line’ op 6 mei uitkomt via het label Strange Music. Het album ‘Top Of The Line’  is het vervolg van het album ‘Next To Nothing’ dat in 2014 uitkwam. 
(USA) Al eerder werd bekend dat niemand minder dan A$AP Rock de MTV Woodies gaat presenteren . De awardshow vindt plaatst tijdens SXSW in Austin, Texas. De bezoekers zullen niet alleen A$AP Rocky zien, ook is er een line-up met grote artiesten waar het publiek van kan genieten. Artiesten als Travis Scott, Kehlani, Anderson ,Paak, CHVRCHES. The Chainsmokers, Lukas Graham, Jidenna, Jack Garrat, BØRNS en ASAP Ferg zullen hun kunsten op het podium vertonen. Het evenement vindt op 16 maart plaats en wordt live uitgezonden door MTV. 
(USA) De kookshow ‘F*ck That’s Delicious’ van Action Bronson is deze week voor de eerste keer uitgezonden op Viceland. Om dit te vieren ging Action Bronson langs bij Eminem's Sirius XM hip-hop radiostation Shade 45. Vergezeld door producer (en soms Eminem’s dj) Alchemist gooide Bronson een dikke freestyle . Al snel sprongen ook Meyhem Lauren en Wayne Brady op de track. 
(USA) Rich The Kid heeft bekendgemaakt dat hij een eigen recordlabel start. Voordat hij zijn label officieel lanceert maakte hij gisteren bekend dat hij niemand minder dan Famous Dex heeft getekend bij zijn label. Dat maakte hij bekend via zijn account op Twitter. Beide artiesten zullen eind van de week een mixtape droppen: Rich The Kid dropt vrijdag ‘Trap Talk’ en Famous Dex dropt zaterdag ‘ #OhhMannGoddDamm’. 
(USA) Kanye West heeft zijn waardering uitgesproken over de paparazzi . De rapper kan zijn huis niet eens uitstappen of hij staat al op de foto. Soms is hij het niet eens met de houding van de pers, maar over het algemeen is hij erg blij met ze. Zo vertelt hij: “I really appreciate you guys. Cause you guys keep me alive. You, the paparazzi, you keep me alive. Cause you keep me relevant. They can’t stop my voice. They can say what they want on the news channel, but I can just talk directly to you”. 
(USA) 2 Chainz was te gast bij de televisieshow Wendy. Hier praatte hij onder andere over zijn album Collegrove, een samenwerking met Lil Wayne. Volgens 2 Chainz is het niet echt een samenwerking , maar meer een soort hommage aan Lil Wayne. Volgens 2 Chainz is Lil Wayne echt een goed vriend en 2 Chainz vindt hem een de beste rapper. Verder vertelt de rapper tijdens het interview nog over ‘trap’ en over de dood van bevriende rapper Bankroll Fresh. 
(USA) Rapper Punch van TDE gaat binnenkort zijn debuutalbum droppen. In een interview met Billboard vertelt de rapper dat hij het eerst een beetje liet gaan. Hij schreef wat, hij nam wat op. Hij bracht zelf wat nummers uit en was te horen op het album van Kendrick. Een eigen album is er echter nog niet. Nu begint het steeds meer te kriebelen en wil hij graag zijn debuutalbum uitbrengen. Volgens Punch wordt  hij elke dag beter en zijn er mensen die zich identificeren met zijn muziek. Wanneer het album er gaat zijn is nog niet bekend. 
(USA) Volgens French Montana hebben Drake en Meek Mill geen echte problemen met elkaar. De twee hebben in het verleden vaak disstracks naar elkaar gegooid. Tijdens ‘Larry King Now’ legt French Montana uit dat het meer gezien moet worden als sparren. Het doet beide rappers geen zeer en hierdoor komt er een beetje spanning in de scène. Daarnaast brengt Larry King het onderwerp ‘vrouwen in de rapscène’ naar voren. French Montana geeft props naar Nicki Minaj, Lil Kim en Foxy Brown voor hun carrière. Het is volgens Montana heel lastig om je als vrouw te handhaven in een een scène waar vooral mannen actief zijn. 
(USA) Nas heeft geïnvesteerd in Exo, een onderneming uit Brooklyn. De onderneming maakt gezonde repen met proteïne. De repen worden gemaakt met krekels. Het bedrijf wil zich gaan richten op gezonde shakes en poeders. Nas investeerde eerder al in Proven (maakt apps om mensen aan een baan te helpen) en Sweet Chick (een restaurant gespecialiseerd in kip en wafels). 
(GBR) De portretten van Wiley, Skepta en Dizzee Rascal zijn te zien op de ramen van UNIT 9. De gezichten van de grondleggers van de Grime waken over Hoxton Square in East London. De portretten zijn onderdeel van The Hoxton Window Project en zijn gemaakt door Jacob Everett. 

Tracks

Videoclips

(USA) Young Dolph - Facts
(USA) E-40  - Slappin ft. Nef The Pharoah & D.R.A.M
(USA) Hopsin - ILL Mind of Hopsin 8
(USA) Jay IDK - God Said Trap ( King Trappy III)
(USA) Tommy Swisher - The Demand
(USA) Fat Trel - Bestfriend (Gleesh Mix)

Mixtapes, Albums en EP’s

Overige video’s

Meer over:

#magazine, nl, gbr, uk, buiten, maart, fr, 8, usa
Delen: