101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Buiten NL - Section Boyz, Young Dolph, Black Milk & Meer

15-03-2016
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
Section

Je dagelijkse dosis internationale hiphop

Nieuws

(USA) Er zijn foto’s van Kanye West’s ‘College Dropout’ fotoshoot gereleased. De foto’s zijn te zien in de nieuwe video ‘The New Kanye’, die 40 seconden duurt. In de video zit Kanye West op een tribune met de kenmerkende berenhoofd. Ook is Kanye dansend te zien, terwijl hij het pak aan heeft. Het album ‘College Dropout’, met de beer als coverart, won in 2004 een Grammy voor Best Rap Album.
(USA) Kanye West zit er over na te denken om Instagram te nemen. Hij wil het wel op zijn manier doen. Kanye wil namelijk alles kunnen plaatsen wat hij wil, zonder dat iemand daar invloed op uit kan oefenen. Dat maakte de rapper bekend via Twitter. Waarschijnlijk wordt zijn Instagram een beetje zoals Twitter, waar Kanye regelmatig van alles op gooit,
(USA) Tijdens zijn show in Louiville, heeft zanger/rapper Bryson Tiller de stadssleutel gekregen. Deze sleutel werd uitgereikt namens de ‘Louisville Metro Government’. Ook wordt 12 maart uitgeroepen tot Bryson Tiller Day. Alles is gefilmd door DJ Akademiks. Check de beelden hier .
(USA) De crew van rapper Tyga wordt beschuldigd van het mishandelen van Jean Paul Makhlouf en Samuel Frisch, leden van de EDM groep Cash Cash. Het voorval vond plaats toen Tyga zijn optreden op ‘Inception at Sea cruise festival’. Zijn beslissing zou gevolgen hebben voor de settime van Cash Cash. Volgens een bron binnen Cash Cash zijn de twee tegen hun ribben en hoofd getrapt. Cash Cash heeft niet meer opgetreden op het festival en ook de volgende gig moest worden afgezegd vanwege het voorval.
(USA) De Chicago Bulls hebben tijdens de basketbalwedstrijd in Toronto's Air Canada Centre de Toronto Raptors verslagen. Het was een spannende wedstrijd. Met nog een kleine 26 seconden op de klok, moest Bulls guard Justin Holiday de bal binnen 5 seconden het veld terug ingooien. Langs de lijn stond rapper Drake, die ineens heel veel begon te praten in de richting van Holiday. Als snel floot de scheidsrechter de vijf seconden af en kregen de Raptors de bal. Of de afleiding van Drake heeft geleid tot de ‘turnover’ is niet bekend, maar het viel wel op. Het kan natuurlijk ook gewoon goed verdedigd zijn.
(USA) Black Milk en Nat Turner hebben hun album ‘The Rebellion Sessions’ bekendgemaakt. Het album moet op 4 april uitkomen en bevat in totaal 10 tracks. Het album is binnen een week opgenomen. Volgens Black Milk is het album gemaakt met zo weinig mogelijk instrumenten, zodat men heel creatief moest zijn. Daarnaast zouden de weinige instrumenten ervoor zorgen dat de nummers live net zo klinken als op het album. 
(USA) Producer Hudson Mohawke heeft geen geld gekregen voor de beats die heeft gemaakt voor Drake en Kanye West. Dat maakte hij bekend in een tweet: “Literally about to release zip of kanye and drake songs I've done that I got 0 for”. Later heeft Mohawke de tweet weer verwijderd. Hij kan, naar eigen zeggen, niet het geld betalen om een rechtzaak met Drake of Kanye te overleven. Mike Dean, de producer van Kanye West, plaatste (als indirecte reactie) een foto van een huilende baby op Twitter.
(USA) Eerder dit jaar maakte Rick Ross een video waarin hij zijn paarse Bentley Bentayga liet zien. De SUV heeft een waarde van rond de 230 duizend euro. De video van Rick Ross ging viral en daardoor heeft Bentley enorm veel positieve aandacht gekregen. Volgens Michael Winkler, CEO van Bentley in Amerika, kan daar geen prijskaartje aan gehangen worden. Hij is er trotst op dat Rick Ross en vele andere artiesten kiezen om een Bentley te kopen. Zo rijden ook Floyd Mayweather, The Game en T.I. in een Bentley. Ook zijn de auto’s vaak te zien in videoclips van bekende artiesten.
(USA) Kanye West is een van de artiesten die een bijdrage levert aan het compilatiealbum ‘Metamorphoses’. Naast Kanye West leveren ook The National en Ellie Goulding een bijdrage. Het album maakt deel uit van het Global Citizen Project. Het doel van het project is om extreme armoede te stoppen en de opwarming van de aarde te verminderen. Het album valt onder de hoede van Ben Lovett (Mumford And Sons) en Hugh Evans (oprichter en CEO van Global Citizen). Voor het project kan iedereen lyrics insturen. Meer artiesten zullen binnenkort bekend worden gemaakt.
(USA) Michael B. Kramer, oud-advocaat van Lil Wayne, vertelt dat de rapper hem bijna 300 duizend euro schuldig is. De twee hadden een overeenkomst dat Lil Wayne hem 20 duizend euro per maand zou betalen om de juridische kosten van ruim 350 duizend euro te kunnen betalen. Op het begin ging het goed. Lil Wayne betaalde ruim 50 duizend euro voor de maanden december en januari, maar betaalde de maand februari tot nu toe nog niet. Kramer heeft een rechtszaak gestart tegen de rapper. Lil Wayne en zijn team hebben nog niet gereageerd.
(USA) Tijdens zijn concert in The Observatory in Santa Ana (Californië) heeft Young Thug weer uitgehaald naar Rich Homie Quan. Zo zou hij ‘Fuck Rich Homie Quan’ hebben geroepen. De twee hebben al lange tijd ruzie. Rich Homie Quan verliet Rich Gang vorig jaar, Young Thug noemde hem daarop ‘Bitch Homie Quan’ en op zijn beurt noemde Rich Homie Quan Young Thug ‘gay’.

Tracks

Videoclips

(GBR) Section Boyz - Dig Dat
(USA) Young Dolph - Let Me See It

(USA) F. Virtue - Saturday Night Dead

Mixtapes, Albums en EP’s

Overige video’s

Meer over:

15, #magazine, nl, gbr, uk, buiten, maart, fr, usa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.