101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Buiten NL - Rihanna, Puff Daddy, Joey Bada$$, Chip & Meer

23-02-2016
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Buiten NL - 23 februari

Je dagelijkse dosis internationale hiphop

Nieuws

(USA) De eerste foto van Kanye West en Kim Kardashian’s zoon Saint West is online verschenen en het is een schatje.

(USA) N.W.A. krijgt een welbegeerde plek in ‘The Rock N Roll Hall of Fame’ in New York. Kendrick Lamar zal de ceremonie leiden van dit belangrijke moment.

(GBR) Grime en Nike Air Max gaan hand in hand, dus het is niet gek dat de grootste Grime-artiest Skepta zijn eigen Air Max released. Hij postte op Insta het resultaat van zijn samenwerking met Nike. Zou jij hem rocken?
(USA) Kirko Bangz heeft het artwork en de tracklist van zijn ‘Playa Made’ EP vrijgegeven. De EP heeft zes nummers en is te streamen via Datpiff.

(USA) T.I. maakt zich klaar voor zijn tiende album en sinds hij onafhankelijk is, kan hij zijn eigen keuzes maken hoe hij het aanpakt. Voor zijn distributie tekent hij een deal bij Jay Z’s Roc Nation.

(USA) Azealia Banks doet weer waar ze bekend om staat. Haten op anderen for no fucking reason. Gister tweette ze over Rihanna’s video ‘Work’ dat deze lijkt op Bey’s video ‘Baby Boy’ met Sean Paul. Alleen niet zo ‘fly’. Dankjewel, Azealia Banks voor je irrelevante mening.
(USA) Darry McDaniels oftewel DMC was niet bij de uitreiking van de Grammy Awards. Hij en Joseph Simmons a.k.a. Rev Run zouden een Grammy krijgen voor hun hele Run-D.M.C. oeuvre. D.M.C. sloeg dit feest echter over om de studio in te duiken met Slaves On Dope. De echte ceremonie van de uitreiking van het oeuvre vindt plaats op 25 april. Daarnaast vindt D.M.C.het raar dat ze de prijs nu krijgen, want volgens hem is zijn carrière nog niet echt over. Ook vindt hij het bitter dat ze de prijs niet in hun gloriejaren hebben ontvangen. Rap werd volgens hem toen gediscrimineerd.
(USA) De beef tusen The Game en Young Thug gaat verder. Nadat The Game een foto had geplaatst van zijn dochtertje reageerde Young Thug op de post met: “Such a cutie. "Wish she was my kid!”. Als snel heeft hij zijn comment verwijderd. Helaas voor hem had The Game het ondertussen gezien en een foto geplaatst van het dochtertje van Young Thug:  “Aye, you ain’t had to delete the post thug. I appreciate you for the compliment on @LittleMissCaliDream… In fact, your daughter cute too bruh – Sincerely, The Game”. Later verwijderde hij dit ook.
(USA) Het album van Kanye West staat nog niet in de Billboard Album Top 200. De reden hiervoor is dat het album exclusief gereleased is via Tidal. Of het album ooit buiten Tidal gereleased wordt, is niet bekend. Daarom is het niet bekend of het album ooit in de Billboard Album Tot 200 komt.
(USA) Tijdens de basketbalwedstrijd tussen de Golden State Warriors en de LA Clippers waren Jay-Z, Beyoncé en Kendrick Lamar aanwezig. Hun aanwezigheid werd vooral gekenmerkt door de schoenen die ze aan hadden. Jay-Z droeg de nieuwste Pirate Black Yeezy Boost 350s, toebehorend aan het merk van Kanye West. Kendrick droeg een paar all-white Reebok schoenen. Op zijn schoenen staan ‘BLUE’ en ‘RED’, waarmee hij probeert om de relaties tussen de bendes in Compton een beetje te kalmeren.
(USA) Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat de politie in verschillende Amerikaanse steden de ‘Formation World Tour’ van Beyoncé willen boycotten vanwege haar optreden tijdens de Super Bowl. Daar zou ze de relatie hebben gemaakt met Malcolm X en de Black Panthers. Daarnaast vindt de politie haar track ‘Formation’ erg anti-politie. Vandaag maakte Minister Louis Farrakhan bekend dat de Fruit Of Islam, de security van Nation Of Islam, Beyoncé zal helpen bij de beveiliging.
(USA) Future heeft nog veel muziek op de plank liggen. Volgens Ebro Darden, bekend van het radioprogramma ‘Ebro in the morning’, heeft de rapper nog 3 albums en een aantal r&b tracks liggen. De tracks van de albums zijn zowel pure hiphop als r&b, zoals we die van Future gewend zijn.
(USA) Tijdens zijn TIDAL X: TIP in Atlanta maakte T.I. bekend dat zijn album ‘The Dime Tape’ exclusief via het label Roc Nation van Jay-Z gereleased wordt. Daarnaast maakt hij bekend dat hij zich aangesloten heeft bij Tidal. Hiermee komt hij in het rijtje terecht met als artiesten Beyoncé, Coldplay, Rihanna, Lil Wayne en Madonna.

Tracks

Videoclips

(USA) Rihanna - Work ft Drake
(USA) Puff Daddy & The Family - Auction ft. Lil Kim, Styles P & King Los
(GBR) Chipmunk - L (Lil Clive Diss)
(FR) Eskaf - Ricky
(FR) RL Gang - Pour S’en Sortir
(USA) Earz - So Fortunate
(SWE) Sebastian Mikael - La La Land

R&B, Soul etc.

Overige video’s

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.