101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Buiten NL - Rae Sremmurd, A$AP Rocky, Section Boyz & Meer

16-03-2016
  •  
leestijd 7 minuten
  •  
Rae Sremmurd

Je dagelijkse dosis internationale hiphop

Nieuws

(USA) Jelani Miraj, de broer van Nicki Minaj, moet voor de rechter verschijnen in New York. Hij zou meerdere keren een meisje van 12 hebben verkracht . In december werd Miraj opgepakt en deze maand is de zaak voor de jury verschenen. Deze jury beslist aan de hand van bewijs of de dader vervolg moet worden. Als deze de beslissing nemen om hem te vervolgen, dan zal hij op een later moment voor de rechter moeten verschijnen.
(USA) De site van Chance The Rapper is ChanceRaps.com. Als je de site ChanceTheRapper.com bezoekt, schrik dan niet. De site linkt namelijk door naar de site van Donald Drumpf. Volgens internetarchief Wayback Machine, linkte de site eerder dit jaar nog door naar de website van Glowing Tees, een bedrijf uit Chicago.
(USA) Tijdens zijn optreden bij het Spotify House op SXSW haalde rapper Vince Staples hard uit naar de streamingdienst. Zo zei hij: “Shoutout to Spotify . Thank you for giving me this check to make up for what you've done to me and all my musical friends". Hij is niet de enige die kritiek heeft op de streamingdienst. Ook Joanna Newsom sprak zich negatief uit over Spotify. Zij noemde Spotify ‘a cynical and musician-hating system’ en ‘the banana of the music industry’.
(USA) Afgelopen week heeft Kanye West de track ‘Famous’ van zijn album ‘The Life Of Pablo’ al veranderd door de lyrics te veranderen. Een medewerker van Tidal had daarna in een tweet bevestigd dat Kanye West ook de track Wolves zou veranderen. Dat is ondertussen gebeurd, want de outro van Frank Ocean is nu een nieuwe track geworden. De track heet ‘Frank’s Track’. Op de track ‘Wolves’, die oorspronkelijk 3:52 duurde, zijn Vic Mensa en Sia weer te horen. Hierdoor is de track uitgebreid naar 5:01.
(USA) Rae Shremmurd’s SremmLife Crew heeft een nieuwe mixtape gedropt. Op de mixtape zijn alle leden van de crew te horen en is er ook een featuring te horen van Jace (van Two-9). De productie van de plaat ligt in handen van onder andere Sonny Digital, Backpack en TL on the Beat. De mixtape werd begeleid door de video van de track ‘Doggin’. Deze kan je vinden onder het kopje ‘Videoclips’ op deze pagina. De mixtape is via de link te downloaden.
(USA) Boosie Badazz heeft de tracklist en de cover bekend gemaakt voor zijn nieuwe album ‘Thug Talk’. Het album moet vandaag uitkomen via Lil Boosie Music. Het album bevat 17 tracks, met onder andere featurings van Webbie, Pimp C en Z-Ro. Het album laat volgens Badazz zien hoe het leven van een ‘thug’ eruit ziet. Zo wordt er gerapt over de ups en downs van het zijn van een ‘thug’. Check de tracklist van en de cover via de link.
(USA) De mensen van XXL hadden een interview met Royce Da 5’9. Het interview gaat onder andere over zijn eerst ontmoeting met Eminem, waar hij jarenlang mee heeft samengewerkt. Ook gaat het interview over zijn nieuwe album ‘Layers’.
(USA) Kanye West heeft iets gedaan wat veel artiesten nooit zullen doen. Nadat hij naar de gym was geweest in Los Angeles, is hij ingestapt bij een paparazzi. De paparazzi heeft hem naar zijn bestemming, Santa Monica, gebracht. Onderweg is er wat gepraat en na het afzetten bedankte de paparzzi Kanye West voor het interview. Kanye West bedankte op zijn beurt de fans via de camera van de cameraman: “I Love you. Let's make the world a better place”.
(USA) Ook zanger Miguel heeft opgetreden bij het Spotify House op SXSW. Hij deed hier onder andere een track van het album ‘Anti’ van Rihanna. Hij wist alleen de tekst niet helemaal, want tijdens het zingen hield hij zijn telefoon erbij om de lyrics te kunnen checken. TMZ heeft kortgeleden nog met Miguel gechat over de track ‘Work’ van Rihanna. Net als vele anderen kan ook Miguel de lyrics van deze track niet ontcijferen. Hij vindt het wel dope klinken.
(USA) Een aantal rappers hebben de dood van rapper en vriend Nate Dogg herdacht. Snoop Dogg en Warren G werkte samen met Nate Dogg, voordat de successen van de drie begonnen. De groep heette ‘213’ en refereert naar Long Beach, waar de rappers vandaan komen. Snoop Dogg plaatste op Twitter: “Miss my Dogg”. Daarna volgde er nog een serie tweets van de rapper. Warren G plaatste een foto van Nate Dogg op Instagram, met als onderschrift: “#pals #gfunk #213 #dpg the game will never be the same. I love and miss you”. Ook Xzibit plaatste een foto op Instagram. Het onderschrift bij zijn foto was iets langer: Het is een foto van de begrafenis. Als onderschrift staat eronder: “I cannot say enough about the late great #NateDogg! This photo was sent to me, it's a photo of @snoopdogg speaking at the funeral, I was asked to be a pallbearer by his mother and family. I was close to Nate but never as close as 213 and the LBC car, so for that I say thank you for allowing me to be part of his life at this dark time for everyone involved. I was about to speak and was trying to gather my thoughts and not break down, in order to speak to the greatness and legendary status of Nathaniel Hale aka #NateDogg. I can honestly say it's been 5 years but it still feels fresh and like it happened yesterday. Brother Nate we miss you and love you. When you passed it felt like part of the coast passed with you. You will be missed. Forever. Rest In Power. #NateDogg August 16th, 1969-March 15th, 2011”. Nate Dogg overleed aan de gevolgen van diverse beroertes.
(USA) Het album ‘To Pimp A Butterfly’ bestaat één jaar. De mensen van Genius laten voor deze gelegenheid een aantal rescensenten aan het woord, om het nog eens te hebben over het album. 
(USA) Michelle Obama was een van de sprekers op SXSW in Austin, Texas. Voor het initiatief ‘Let Girls Learn’ en de ‘#62MillionGirls campagne’ van het Witte Huis, is er een track gemaakt met een heleboel artiesten. Michelle Obama heeft een heleboel artiesten geregeld om deel te nemen aan deze track. Zo zullen onder andere Missy Elliott, Zendaya, Kelly Clarkson en Kelly Rowland te horen zijn op de track. De track is geschreven door Oscar-genomineerde Diana Warren en zal middernacht gedropt worden via Itunes.  
(USA) Joell Ortiz heeft een nieuw album: That’s Hip Hop. Het album bevat veel dope teksten en ook is er turntablism is op de plaat te horen. De beats zijn oldskool. Het is daarom niet verassend dat onder andere MOP en Kool G Rap een featuring op de plaat hebben. Het album bevat in totaal 10 tracks en is onder andere te streamen via Spotify.
(USA) Future’s oud-bodyguard Michael Tanner Phillips was neergeschoten in zijn huis in Jonesboro, Georgia. Nu heeft de New York/New Jersey Regional Fugitive Task Force iemand gearresteerd die verdacht wordt van de moord. De verdachte heet Tywan Porter en is afgelopen week opgepakt in een supermarkt.
(USA) Mariah Carey krijgt haar eigen televisieshow. Geen talkshow, maar een soort van serie. De docu-serie is te zien op E! network en is geproduceerd door Bunim/Murray Productions. Ze produceerden ook de televisieserie ‘Keeping Up With The Kardashians’. Deze serie zal volgens de makers weer anders geproduceerd worden dan de andere series. De docu-serie van Mariah Carey zal in totaal 8 delen bevatten en heet ‘Mariah’s World’. In de show zullen de kijkers inzicht krijgen in het leven van de artiest. Onder andere de onderwerpen carrière, kinderen, touren en liefde zullen aan bod komen. De show zal later dit jaar op televisie te zien zijn.
(USA) Kendrick Lamar heeft tijdens zijn bezoek in Londen een interview gedaan met The Coveteur. Tijdens het interview ging het over Reebok, mode, stijl en hoe de jeugd de cultuur beïnvloedt. Tijdens het interview zei Kendrick Lamar dat Lil Wayne van grote invloed is geweest op zijn style. Zo zei hij: “Yeah, man, we was heavy. That’s a real story like, we was just huge, still to this day, huge Lil Wayne fans. Lil Wayne is the greatest. Not only because of his music but also because of the culture he put behind it. It was a big part of what he was talking about, so we always hold Lil Wayne in high regards. Juvenile as well. And yeah, it’s the impact of them man. To be a part of it the same way he was a part of it years later is just a great feeling”. Weezy was vereerd en reageerde via Twitter met de tweet: “Kendrick Lamar a real one #Respek”.

Tracks

Videoclips

(GBR) Carnage x Section Boyz - BIMMA

(USA) BIA - Whip It
(USA) Young Dolph - It's Goin Down
(USA) D-Jaysremm  - Doggin ft. Riff 3x, Slim Jxmmi & Swae Lee
(USA) Scotty ATL - Fantasies ft. B.o.B & Wurld
(USA) Pimp C - Triflin' Ho (Interlude)

R&B, Soul etc.

Overige video’s

Meer over:

#magazine, nl, gbr, uk, buiten, maart, 16, fr, usa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.