101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Buiten NL - Kodak Black, Young Thug, Joey Bada$$ & Meer

10-03-2016
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Young thug

Je dagelijkse dosis internationale hiphop

Nieuws

(USA) Kendrick Lamar heeft gisteren via Twitter een songtekst wedstrijd gehouden. De songteksten waren afkomstig van zijn nieuwe album ‘untitled unmastered’. De deelnemers kregen 8 moeilijke vragen die refereerden naar een track van het album. Degene die het antwoord als eerste wist, kreeg een pakket met merchandise. In dit pakket zaten een shirt, een muts en een rugzak. 
(USA) Young Thug gaat een remix maken van de beroemde track ‘Rocket Man’ van Elton John. In een gesprek met GRM Daily heeft Elton John bevestigd dat er een remix van het nummer gemaakt wordt. Hij heeft de instrumentale versie van het nummer naar Young Thug gestuurd. Opvallend was dat Elton John in het gesprek ook zei dat hij een groot fan is van Young Thug. Hij heeft diverse nummers van de rapper gedraaid tijdens zijn radioshow op Beats 1. 
(USA) De mensen van Noisey hebben een stuk geschreven over het album ‘untitled unmastered’. Ze leggen uit waarom zij het het beste album van Kendrick Lamar vinden. 
(USA) Kendrick Lamar gaat zijn album ‘untitled unmastered’ ook uitbrengen op CD en Vinyl. Er waren ook een aantal gesigneerde vinyls te koop, maar die waren al heel snel uitverkocht . De release van de cd zal plaatsvinden op 31 maart en de release van vinyl zal plaatsvinden op 27 mei. 
(USA) Waka Flocka is tegenwoordig vertegenwoordigd op een Beat Maker app. De app is te verkrijgen via Splice, een platform dat gebruik van de cloud. Hierbij kan je muziek maken en delen. Het idee achter Waka Flocka’s maakt gebruik van de app zodat andere mensen een beat kunnen maken voor zijn track ‘Wakapella’. Geïnteresseerden kunnen al reeds geüploade geluiden gebruiken van onder andere:  Lex Luger, Dot Da Genius, Pegboard Nerds en KSHMR. Als de geïnteresseerden de beat hebben gemaakt kunnen ze die sturen naar Waka Flocka, die ze vervolgens gaat beluisteren. 
(USA) Bobby Shmurda zorgt dat hij zich niet verveelt in de gevangenis. De rapper is bezig aan het schrijven van twee screenplays. Eentje gaat over zijn hele leven en eentje gaat over ervaringen sinds hij is begonnen met rappen. Volgens zijn moeder werkt hij ook nog steeds aan zijn muziek. Ook vertelt ze over het script dat hij schrijft. De film waar Shmurda het script voor schrijft gaat over zijn buurt en over zijn jeugd die daar heeft afgespeeld. Shmurda wil met de film een soort tijdlijn maken. Veel jeugdvrienden, die Shmurda al kent vanaf zijn 4e levensjaar, zitten ook in dezelfde gevangenis. 
(USA) Dr, Dre, die samen heeft gewerkt met de grootste hiphop artiesten, is bezig aan het maken van muziek voor het boek ‘Loaded’. Dat doet hij samen met Mark Batson, waar hij in het verleden al vaker mee heeft gewerkt. Dr. Dre is erg blij dat hij mag werken aan de muziek voor het boek . Naar eigen zeggen was hij bij het lezen van het boek meteen verliefd. ‘Loaded’ beschrijft het verhaal van een naamloze moordenaar. “Het boek richt zich vooral op de evolutie van een kind naar een loyale soldaat, een moordenaar. Met muziek van Dr. Dre en Mark Batson eronder”, vertelt Robert Patla, algemeen directeur van OUM (uitgever van het boek). Van het boek gaat David C. Wilson een televisieserie maken. De serie focust zich op de vrouwelijke moordernaar Sinthia Warren, aka Sin. Dr. Dre en Mark Batson gaan ook hier de muziek voor verzorgen.

Tracks

Videoclips

(USA) Kodak Black - Like Dat
(USA) R-Mean - King Kong
(USA) Young Thug - For My People ft. Duke
(USA) Konfiident - What You Know About Love ft. Tory Lanez

Mixtapes, Albums en EP’s

Overige video’s

Meer over:

10, #magazine, nl, gbr, uk, buiten, maart, fr, usa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.