101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Buiten NL - Joey Bada$$, Krept & Konan, Curren$y, Tyler, the Creator & Meer

04-03-2016
  •  
leestijd 7 minuten
  •  
YG

Je dagelijkse dosis internationale hiphop

Nieuws

(USA) 2 Chainz en Lil Wayne hebben de track ‘Gotta Lotta’ gedeeld via het radioprogramma Zane Lowe's Beats 1. De track is afkomstig van het samenwerkingsproject van de twee (en Kanye West?). Vanavond zal er een preview van het project  gegeven worden tijdens de radioshow Collegrove op Beats 1. Het album zal rond middernacht uitgebracht worden.  2 Chainz heeft daarnaast een preview van 45 seconden laten zien van de visuals van ‘Bounce’, nog een project van de twee. 
  (USA) Vorige week werd bekend dat de verkoopcijfers van het album ‘The Life Of Pablo’ van Kanye West niet gepubliceerd werden. Hierdoor kon het album niet opgenomen worden in de Billboard 200. Tidal gaf toen aan dat het de cijfers altijd deelt met Nielsen Music, tenzij de artiest(e) vraagt dit niet te doen. Twee dagen geleden meldde The Verge in een nieuwsreportage dat Tidal schade had kunnen oplopen door de cijfers niet de delen. Tidal nam al snel contact op met het nieuws en deelde mee dat Kanye, zonder opgave van reden, de cijfers weerhield van publicatie. 
(USA) Tegelijkertijd met het uitbrengen van de single Layers, heeft Royce Da 5'9" de tracklist voor zijn opkomende album gedeeld. Afgelopen week deelde de rapper uit Detroit al mee dat er na ruim vijf jaar weer een album aankomt. Het album bevat 17 tracks en is geproduceerd door Nottz, DJ Khalil, Mr. Porter en Jake One. Op de plaat doen ook artiesten als Rick Ross en Pusha T mee. Check de tracklist hier
(USA) Opeens was het daar, een nieuw project van Kendrick Lamar. Gisteren verscheen het nieuwe project van Kendrick Lamar op Spotify. Het project, getiteld ‘untitled unmastered’, bevat acht tracks. De tracks hebben geen titel, maar worden gekenmerkt door een datum. Dat er iets gedropt ging worden deze week maakte Anthony Tiffith, CEO van TDE, eerder deze week al bekend. Dat er echter een nieuw project van Kendrick Lamar zou droppen, hadden niet veel mensen verwacht. 
(USA) Rihanna staat op de cover van de nieuwe editie van de Britse Vogue. Het is al de tweede keer dat Rihanna dit jaar op de cover van het blad staat. Rihanna gebruikt het blad om haar laarzen, ontworpen door designer Manolo Blahnik, te promoten. De collectie zal vanaf 5 maart verkrijgbaar zijn in de flagshipstores van Blahnik in New York, Londen en Hong Kong.
(USA) Fat Joe en Remy Ma waren te gast bij Rap Radar Podcast. Hier hadden ze het allebei over hun ontmoeting met Big Pun. Remy Ma was als middelbare student een keer uitgenodigd om te rappen voor Big Pun. Ook speelde ze in een videoclip van Big Pun, waar ze eveneens Fat Joe ontmoette. De twee hadden het tijdens de Rap Radar Podcast ook over hun nieuwe album ‘Platas o Plomo’. Volgens Fat Joe is het het beste album dat uit gaat komen. Hij vergelijkt het met de grootsheid van album van Jay-Z, Snoop Dogg en Dr. Dre. Hij vertelt dat Remy Ma heel hard komt op de plaat.
(USA) Het album ‘Fetty Wap’ van rapper Fetty Wap is platinum gegaan. Er werd al verwacht dat het album de platinum status zou krijgen, maar dankzij een verandering in de regels van de RIAA (die over de status gaat) hebben de verkoopcijfers een enorme boost gegeven. Hierdoor is het album dus officieel platinum gegaan. De rapper vierde dit door de studio in te gaan met Snoop Dogg en een van zijn grote bewonderaars, een jongetje van elf jaar, te ontmoeten. 
(USA) Macklemore vertelt dat Eminem profiteert van ‘ White Privilige ’. Tijdens een interview met Billboard zegt Macklemore: “He’s a White person who raps. I think regardless of where you come from or how amazing you are, you’re still a White person appropriating a Black art form”. Op het nieuwe album van hem en Ryan Lewis, ‘This Unruly Mess I’ve Made’, staat de track ‘White Privilige II’. In dit nummer rapt Macklemore: “I don’t think people understood that I’m in my own head [saying], ‘You’re Miley. You’re Elvis. You’re Iggy Azalea”. Het idee erachter is dat Macklemore zich ook onder deze artiesten schaart, maar dat wordt door velen niet berepen. Iggy Azalea heeft hier niet zo aardig op gereageerd. Ook heeft Macklemore gezegd dat hij de interactie met Kendrick onhandig vond, toen hij een Grammy kreeg voor het beste rap album. Kendrick was toen ook genomineerd met zijn album ‘Good Kid M.A.A.D. City’. Macklemore smste dat Kendrick was beroofd van zijn Grammy. Ook plaatste hij een screenshot van de tekst op Instagram. Macklemore zegt daar het volgende over: “When you mess up publicly, it can be difficult to get vulnerable again or to put yourself out there. You’re like, ‘Whatever I say in the media, they’re going to take it [a certain] way” -- it becomes about another artist, and the intention is never received in the way it was intended”. 
(USA) Het 5-jarige zoontje van Swizz Beatz heeft een track voor Kendrick Lamar geproduceerd. Met het uitbrengen van het project van Kendrick Lamar, verschenen ook de credits. Track zeven van het album is geproduceerd door Egypt Daoud, de zoon van Swizz Beatz en Alicia Keys. Swizz Beatz heeft een foto geplaatst op zijn Instagram met als onderschrift: “This is the best Dad moment everrrrr!!! Congrats to my son Egypt for producing his 1st track on this amazing Kendrick Album. he's only 5yrs old wowwwwwww @aliciakeys look at our lil guy baby. #blessingsonblessings thx #Kendrick for investing in the future !!! Track 7”. 
(USA) A$AP Rocky heeft Tyler The Creator uitgedaagd om te gaan karten . Tyler The Creator vuurde tijdens zijn radioprogramma op Golf Radio. Zo zei hij dat A$AP Rocky totaal skills heeft om te rijden. A$AP Rocky daagde hem daarop uit om te gaan karten. Bij winst van Tyler The Creator zou de Tyler een kart krijgen van A$AP Rocky. Of de wedstrijd echt plaats gaat vinden is niet bekend. Waarschijnlijk waren de twee gewoon een beetje aan grappen. 
(USA) Styles P verloor zijn dochter, omdat ze zelfmoord had gepleegd. Het is daarom ook niet raar dat hij reageert op de disstrack ‘Bad A$$’ van Troy Ave. In deze track rapt Troy Ave dat Capital Steez, die ook zelfmoord pleegde,  brandt in de hel. Later zei hij bij ‘Sway In The Morning’: “"You commit suicide, you're a buster. There's no way to celebrate that. We're not gonna make you into a martyr or nothing. He jumped off a roof like a bozo and a dickhead”. Syles P reageerde via Twitter: "When you have no sensitivity towards others pain that ain't being gangster that being a fukn creep… Don't let the image you trying to portray make you a asshole. I ain't talking about his dis track I'm talking about the way he spoke on people who committed suicide on sway. Shit happens in records and u even entitled to feel whoever does that goes to hell because religion I get it but don't insult those who did. I actually really like Hovain and Troy ave a lot love the movement work ethic and believes he reps ny I want 2 see him win but that hurt”. Later bood Styles P zijn excuses aan, omdat hij niet direct met Troy Ave had gepraat maar via social media. Troy Ave tweette dat hij Styles P begreep en bood daarna zijn excuses aan aan zijn fans. 
(USA) Net na de onverwachte release van het project van Kendrick Lamar verscheen er een hint op Twitter. Cardo (Cardo Got Wings), die het meegeholpen aan de productie, tweette een aantal berichten waar uit opgemaakt kan worden dat er meer kan komen. Hij tweette: there's soooooooo much more in store" and "not just 1 ... but 2”f. Erg veel is hier niet uit op te maken maar het uit de context zou je op kunnen maken dat de artiest in kwestie Kendrick Lamar is. Niet veel later tweette Just Blaze dat er nog een ‘geheim’ album is en dat het vandaag uitkomt. Erg geheim is het niet meer, want hij suggereert in zijn tweets dat het niet meer zo geheim is. Er is iemand is die er al van af weet. Om welke artiest het precies gaat, is niet bekend. Maar het zou Kendrick Lamar kunnen zijn… 

Tracks

Videoclips

(USA) Kirk Knight  - 5 Minutes ft. Joey Bada$$
(USA) Tyler, The Creator - What The Fuck Right Now
(UK) Krept & Konan - Last Night ft. YG
(USA) Montana Of 300 - Land Of The Dark

Mixtapes, Albums en EP’s

R&B, Soul etc.

Overige video’s

Meer over:

#magazine, nl, gbr, 4, uk, buiten, maart, fr, usa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.